четвртак, 11. март 2010.

KANDIDAT OGI
Ognjen Tadić, radikalski šešeljjugend, na privremenom radu u Esdeesu, kandidovan je za Predsjednika Republike Srpske.
Koliko se razumijem, najoduševljeniji faktor u BiH uopšte, tom činjenicom, jeste Sarajevsko Oslobođenje, a čije bi oslobođenje i bilo nego onoga ko stalno priča o agresiji, opkoljavanju, genocidu i granatiranju, jer objavljuje intervju sa Kandidatom a ne mora. Jer njihove čitaoce to zanima manje nego Fatu svrboguz.
Međutim, intervju sa Kandidatom, danas, objavljuje i Press. Njihove čitaoce, ili dio čitalaca, zanima Kandidat Ogi.
E tu se Ogi uneredio ko grlica.
Fotografija mu je ni politi na ruke onoj iz prefinjenog vildaninog hmeljskog biltena. Izgleda kao da mu se neko usro zavrat. Skupio se ko šteta ukokoši. Takav mu je govor tijela. A govor očiju je kao iz četeresnice u slučaju smrti nekog dragog i mladog, prekorednog.
U intervjuu se Kandidat Ogi diči podrškom Pedepea. Veli: Ja sam jedini kandidat koji je izvan njihovog kruga dobio podršku. Na njegovom mjestu to ne bih pominjao u javnosti. Evidentira još i podršku Poplašena i Šarovića. To je isto kao da mene podržava Zehra Deović.
I što je najtragičnije, Tadić kaže da je prvi put dobio 45 hiljada glasova, drugi put 145 hiljada glasova i da će sada dobiti 245 hiljada glasova. Razumijem da se on ne bavi izborima i analizama, on je Kandidat. Time je neko trebao u stranci da se bavi prije kandidature. Ali ne bi trebao da izlazi u javnost sa amaterskim podacima i čaralima o broju glasova.
Ta njegova priželjkivana i očekivana cifra nije dovoljna za pobjedu na predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj.
Čak i da svih 13.726 pedepeovih glasača daju glas sa njega.