четвртак, 11. март 2010.

NOVO PONIŽENJE ZA EJUPA, EJUPCIJA
Iskreno, nadao sam se da će u Londonu uhapsiti i Harisa Silajdžića pa da, onda, kao on Ejupa, krene neko da ga vadi, bože me oprosti, pa i njega uhapse, sakloni i sačuvaj, pa, onda...
Znam da bi sad svi željeli da nastavim sa imenima onih koji bi išli u London. Spisak je poduži ali se bojim da bih, zbog viška objektivnosti, negdje pogriješio. Do Divjaka, dabome.
Inglezi su praktični. Od nepoznate makroice uzeli su 300 hiljada funti ili nečega, pustili Ganićija u noćni pritvor, jer ne smije noću napuštati legaju a mora se samodojavljivati policiji. Sve to dok se ne razmotre argumenti i validnost zahjeva Srbije.
Praktičnost se ogleda i u tome da im je preskupo da ga drže u zatvoru i daju mu hranu, higijenu i grijanje.
Mada ja mislim da su njegovi moralni kvaliteti preniski za engleske zatvore. Ipak je to tradicija ugošćivanja raznih trbosjeka pa sitni mali zločinački glumac iz Dobrovoljačkog pozorišta krvavih ubojica, nije previsoko rangiran.
Kakogod bilo, ovo je jedno filigransko poniženje za Ganića. U međunarodnim političko-javnim odnosima to se može nazvati: Ejupcija.
Ejupcija je kad te Crven Ban Kvrgan taslači u čelo. Na osnovu prava i procedura. Ne kažu ti da si kriv ali ti kažu da ne mrdaš ni repom. Imaš pravo na kauciju ali nemaš pravo na aukciju. Imaš bolji status od kurve, ne krećeš se noću. Imaš gori položaj od Robinzona, svi su oko tebe ali te ne jebe niko.
Čeka se Srbija.