четвртак, 18. фебруар 2016.

СРПСКИ
САРАЈСКИ ПОГЛЕД
НА ЈЕДИНСТВО
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Драган Чавић, велики борац за Јединство Републике Српске, са штабом смјештеним у Сребреници, иначе познат као страначки колега Здравка Крсмановића, што је велика предност над Бореновићем, коме је страначки колега Дроњак, дао је изјаву једном од матерњих медија, у Сарајеву, гдје је саопштио да је Предсједник Републике Српске Уставом обавезан да оставрује, и надничи за то, Јединство Републике.
А Додик, вели, то не ради. Ради супротно. Од Јединсва хоће да нам откине и оног јединог Црнатка којег имамо.
Добро. Могао бих ја, сада, да му набијам на нос А што си му, ономад, дао мандат. А какво си Јединство изражавао кад си, као Предсједник Републике, потписивао онај извјештај за Сребреницу у коме стоји да су Срби побили људе које нису побили.
Све то сад не пије воде.
Додиков проблем није Јединство.
Већ Невјештина, непотпуна вјештина, да буде Предсједник Републике.
Допустио је себи да буде увучен у вртлог невремена којег су креирали Странци Усранци, Сарај Унитаристи и Тајне Службе. А као подизвођаче радова узели, без јавног тендера, ПИМ, Политичке Будалаше из Савеза За Промјене. Босића, прије свих, нешто мало Чавића и потеке Иванића.
Откако је Чавић дао мандат Додику, отада тај политички булументаријум Српском Народу засипа очи и уши Крминалом & Корупцијом.
То је неоспорно постојећа појава. Али то не добија изборе. И то, неоспорно, Босић и прибосићи не могу да схвате. А прошла је цијела деценија.
Није ни то највећи проблем.
Највећи проблем је што су Босић и Пробосићи, Пробосанци маскирани у Савез За Промјене, прихватили иргетовање за Сарај Калдрму, Неке Амбасаде и за Тајне Службе. Па продукују Медијско Бјеснило и Јавну Хистерију око К&К. Поставши полиција, тужилаштво, суд и тамничар.
На тај начин раде против Јединства Републике Српске.
Мало је рећи Против Јединства. Руше је.
Демонстрирају поданички отомански српски менталитет. Да некоме служе против свог народа.
Упали су у мрежу Тајних Служби које им сервирају пробране чињенице и податке и пале их на гурање како би урушавали јавну сцену Републике Српске и разарали Јавну Свијест.
При чему они, толико страсно желећи трагедију Додика, СНСД и Режима, не виде своју. Биће истрошени и одбачени. Као и толики Тадићи и Чавићи.
Они су, барем, били нешто, а Босић, јадничак, биће једнако одбачен а неће успјети да буде било шта.
Умјесто да се против К&К боре из Сараја и у садејству са њима, СЗП би, ако је истинска опозиција а не Вазал Вазелин, требао да се бори у Ррпублици Српској. У Народној Скупштини. Тамо се могу поставити сва питања. Па и показати папири о Криминалу Режима.
Однесеш предсјендику Чубриловићу. Прилажем доказе.
Ну.
Највећи њихов опозициони политички потез је кад Сазаповци напуштају салу Народне Скупштине док се обраћа премијерка.
Чиме не дерогирају премијерку већ Народну Скупштину Републике Српске.
Кад су мало иновативнији, онда нападну РТРС зато што је стално Додик на екрану а нису ни за Павића. Споро говори па узме пуно минутаже у дневнику.
Слабом пливачу и плићак смета. Иначе се не би довели у ситуациу да произведу Сувару па га, онда, РТРС, добије бесплатно. А Сазаповци, потом, протестују.
Јединство Републике Српске, обавеза је свих. Не само Устава и Предсједника.
Несрећа је што га Савез За Промјене руши успјешније од било кога.
Јер, они већ сада, не признају институцију Предсједника Републике. И институцију Народне Скупштине.

Још ако престану да се возе Жељезницама Републике Српске, почивши су за мене.