среда, 17. фебруар 2016.

ДРУШТВЕНА ШТЕТА
ОПОЗИЦИОНЕ
ЈАВНЕ ХИСТЕРИЈЕ

Опсесивно компулзивни поремећај Савеза За Промјене, Српске Демократске Странке, Младена Босића, и гарнитуре нижих прилуда, у прогону Милорада Додика, Криминалца, и њеовог Режима, како би се, умјесто изборима, фрустрирани неталентовани политикоиди дочепали власти, и покрића за Издају Републике Српске, у Сарајеву и пред стражњим вратима Неких Амбасада, наноси огромне друштвене, политичке и националне штете Републици Српској.
Већ пуних пет година траје та хистерија криминализовања, не само Додика, мада њега стално помињу као сулуди Фармери који стално помињу Станију јер преко ње улазе на јавну позорницу, већ Републике Српске.
Писао сам о томе. О девастирању Јавне Политичке Сцене. О преквалификацији Политичке Странке у нешто што она не треба да буде. О снижавању љествица у Политичкој Технологији.
На примјеру Павловић Банке, и јавне хистерије око кредита Милораду Додику, гдје нико није установио нити поменуо штету самој Банци, стално се говори о штети БиХ, јебала вам БиХ мајку у пичку, штета је већ начињена. Само повлачење депозита из неке банке, огромна је штета. Јавни кредиблитет и бонитет и других дјелатности тог предузеа, компаније, шта ли је, трајно је оскрнављен, без тржишних и пословних разлога.
То је увидио и Чавић, који се разумије у економију, али са погрешне стране, као и сваки психополитички клинички случај.
Увидио је и СДС. Па сада дају муцава и немушта саоштења и позивају на прибраност или шта.
Оних осамсто запослених нису изашли на улице зато што воле Павловића. Већ зато што осјећају угроженост својих радних мјета.
Није, дакле, Павловић. То је 3.000 уста. Сваког јутра, 3.000 доручака.
Е. Такву штету Савез За Промјене, Српска Демократска Странка, Младен Босић Опсесивац, Мисија, Златокил, и ешалон ситних приглупих идиотида параполитичке провенијенције, чине и Републици Српској.
Само то није тако видљиво као у случају Павловић Банке.
И не ради се о депозитима у конвертибилним маркама.
Већ о депозитима у Опстанку и Самосталности.
Сваки кредит, па и кредит Милорада Додика и Павловић Банке, може да се провјери и прозакони у редовној процедури.
У којој не треба да учествује Јавност а нарочито не Политичке Сранке. Јавност треба да зна али не треба да учествује.
Крајњи политчки идиотизам је да СДС и Лидер Опозиције, Босић, носе папире и кривичне пријаве у Тужилаштва и Судове.
Само добро надуван и халуцинантан човјек може замислити шта би тек радили кад би сутра дошли на власт.
Али остајем код пријашње констатације.
Предсједник Владе, или Републике, не треба да иде у банку за кредит и не треба да купује вилу у Београду.
Не зато да би изгледао поштенији код Народа. Већ да не би размножавао Политичке Будале и Сумњу. И тако, посредно, правио штету Држави Републици Српској.