петак, 25. децембар 2015.

РЕПУБЛИКА
СРПСКА,
РЕФЕРЕНДУМ
И ВИЛА
У БЕОГРАДУ

Република Српска је доведена у девалвирајућу ситуацију.
Да се о њој суди, да је се схвата и да је се уважава по реденику обећаних а неостварених референдума и по криминалу који је се догађа на сваком кораку а и ноћу јер не може да дочека зору.
Да се о Републици Српској политички расуђује кроз Додикову Вилу Дедињску.
Фактори тог процеса су:
·        Власти Републике Српске. Које понекад имају инфлацију стратешких а неостварених потеза. Писао сам о томе. Требало је провести Реферндум а послије причати са Кетрин Ештон. Не насједати на Структурални Дијалог.
·        Америчка Амбасада и Стратези Унитаризације. Они генеришу Општу Криминализацију Републике Српске. Само краткорочним памтишама то изгледа да је повезано са Додиком. Република Српска се од Дејтона криминализује. Томе погодују и Власти које такве процесе не сасијацају аргументима у јавности. А ако то и покушају, раде траљаво и божепомози.
·        Сарајевски Политички Круг. Њима одговара Криминализација Додика и Републике Срспке, не само због неког добитка за Унитаризацију, већ и због скретња пажње са неефикасности у Федерацији, па и на ниову БиХ. Јер је Сарај потрошио двје деценије, у Федерацији, ниушта. А цијелу деценију на Комшића.
·        Опозиција у Републици Српској. Та Сарајевска и Амбасадна школа за Пачиће Мале. Њима одговара што баналнија лепеза тема о Српској и Додику, како би имали шта да причају у јавности. Јер ни К од Полиитчког Програма немају. И не знају.
·        Сви заједно Сарајевски турци, турци као предпредпрошловјековни политички мрачњаци, Амбасадни Унитаристи и Опозиција Српске. Свима њима у пакету одговара да се масовно и високфреквентно банализују теме о Српској, СНСД и Додику, јер им то служи као доказ да Република Српска није угрожена. А то што се жели избрисати из историје и сјећања и датум њеног настанка, то никомништа.
·        Сарајевски и туземни, српскијански, пиздопаљи, испишуље, самочмарочешци, онаноганглијанери и самоусмрђени опозиционарчићи. Аналнитичари. Интелектуалоиди. Порталоколонаши. Нарцисополитикоиди. Сви они гракћу исту причу која им је турена у гујицу. Некима је турено и у џеп.
Данас, видим, извјесна аналнитичарка Ивана Марић говори о Републици Српској кроз те призме. Додикова вила на Дедињу.
ЈВД. Јебо Вас Додик.
Ја, и кад бих имао паре, никад не бих купио вилу на Дедињу. Али, то је његова свар. Ухапсите га, ако имате доказе.
Кроз то се не може гледати Република Српска.
Република Српска је нешто друго.
Њена суштина је у Слободи, Самосталности и Останку и Опстанку Срба Овдје.
Јер, да није било Републике Српске, не би било Срба на овом, њиховом, српском једнакрозједан подручју.
Њена суштина је у вољи бирача која се већим дијелом даје СНСД-у и Додику због политике Самосталности коју воде. Због заштите Дејтонске БиХ.
Та политика је битна а не Додик и СНСД.
Битан је Опстанак Срба овдје.
И когод буде водио такву политику, убудуће, имаће, увјерен сам, подршку Бирача и Јавности.
А ви, ћенифари сараја и амбасада, као и Ви, Ћорава Ивана, серите и даље, као солисти и у хору. И, повремено, погледајте на оне који вас плаћају и који вас шаљу.
Ако нисте сигурни, серите себи у шакицу, док вам се не јави.