четвртак, 17. децембар 2015.

НОВА
РУСКА
АТОМСКА БОМБА.
20 ДРЖАВА
ОДМАХ.

Сва аналитика Руског Интереса на Балкану, смјештена је у једну Путинову реченицу о Републици Српској. Да би Републику Српску признало 20 држав, одмах.
О томе могу, сада, да се пишу књиге.
Неколико ствари треба имати на уму.
·        Распад Југославије, како сам одавно констатовао, још није завршен. А завршиће се у БиХ. То је Путин, на неки начин, и потврдио.
·        Русија озбиљно и дугорочно размишља и анализира Балкан, Србе и Републику Српску. Јер, бројка од 20 држава није Путину пала на памет Државницима тог калибра и таквих држава ствари не падају на памет.
·        Порука о Двадесет Држава Одмах, није толико порука Републици Српској јер она сама не може ништа да учини, без сазријевања ближе и даље ситуације. То је порука ЕУ-НАТО Пактерима, З&ФТ-у и Финансијерским Територијалистима, Исламском Извозном Тероризму. И порука Будућности Европске Уније. А нарочито, порука Србији.
·        Дугорочна Геостратешка Расједница и даље иде кроз ова подручја. Као и приликом распада Римског Царства. Као и на Јалти. Стога нико не треба да чини непормишљене грешке и да ту границу прекорачује због неког болесног нарцисоидног, грижосавјестног терета или због лажне историјалности.
·        Овдје је исплативије чекати Русе него чекати Брисел. Иако ће Брисел, оба интеграцијска Брисела, прије да дође. Чекајући Русе, Српска и Србија требају да раде на својој економији и кориштењу својих људских и природних ресурса. Уздајући се у Оба Брисела, а нарочито кад они дођу, са економском самосталношћу и било каквим НДД просперитетом, завршено је.
·        Путин је упозорио Оба Брисела и Сарајевске Унитаристе, у које поред Сарајевског Политичког Круга, убрајам и дио међународне заједнице.