уторак, 15. децембар 2015.

МЕКТИЋ
ЕРЕКТИЋ
ИЛИ СУНОВРАТ
ПОЛИТИЧКЕ
АРТИКУЛАЦИЈЕ

Уз Мектић Еректића иде и Златан Кила Босић. Само, још се није квалификовао за Наслов.
Тај Есдеесов министар безбједности, сигурности и инфлаторних глупих иступа, нарочито посљедњих дана,  убио је Јавност у БиХ и Републици Српској цијелим реденицима изјава. Као да је један од два јарца портпарола, на брвну завађенх политичких опција. А не Министар Безбједности, СТЈ.
Коме не приличи да даје изјаве ни сваког мјесеца а камо ли у два, у четири, у шест, у осам, у десет. Ко кино.
Мада човјек и јесте кино.
Оно што је примитивно и занимљиво код тог Недрагана Мектића јесте класична есдеесова, есдеаова, хадезеова технологија јавног наступа од прије почетака Клања Браства & Јединства у БиХ.
Да он то говори у своје име, ником ништа.
Али он наступа испред Српске Демократске Странке, испред Савјета министара, испред Министарства, испред Сипе... умало не написах и Испред Америчке Амбасаде.
Мектић је Државна Полиција, Истрага, Тужилаштво, Суд, Затвор. И подворник у Државном Затвору.
Његова изјава да ће Сипа похапсити извршитеље крупног криминала у Републици Српској директно га квалификује за све то. И свједочи о томе да је он себи приграбио све те функције.
Како усрани министар у још усранијем Савјету Министара, у веома усраном ресору који није дејтонска надлежност заједничких органа, зна да негдје постоји крупни криминал, да зна ко су извшитељи. И да зна да ће бити похапшени.
Маму Му Јебем, како Странци Усранци само међу Србима нађу најглупље. Кад је конкуренција Хрвата и Бошњака такође жестока.
Слично наступа и Босић. Који је Предсједник Српске Демократске Странке. Еј. Српске Демократске Странке. Од које ја, као класично образована будала сељачког поријекла, очекујем да има Реалан Национални Демократски Политички Програм. А не да се, под Босићем Пробосићем и уз амбасадне диригентске палице и позоришне суфлере претвара у полицајца позорника који иза ћошкова јавља како дјеца краду лопте по двориштима.
Да ли је РНДП Програм хапшење Додика.
Ухапсите га једном, јебо вас он. Али на основу истраге, а не портала, на основу оптужбе а не вуканових магнетофона, на основу чињеница а не на основу ваше жеље да дођете на власт. И америчке амбасадне жеље да вац нагузи на Маријин Двору.
Јавност, која је у добром дијелу саиграч и саучесник оваквог политичког дивљаштва подржава овакву дјелатност Мектића и Босића.
И шта постиже.
Постиже то да се мијења профилација и технологија изградње и дјеловања Великих Политичких Странака код Срба.
Есдеесовци, и дио Јавности, реструктуришу Српску Демократску Странку у тужибабу, нарикачу и пробосанску и проамбасадну плачипичку.
Кад то раде Чавић, Бореновић и Михајлица, са својим малим странкама, то није ништа.
У случају СДС то је српска трагедија.
Они не само да реструктиришу СДС, они пстављају трасе и за будуће велике политичке странке код Срба.
Они деформишу и Власт и странке на Власти. Јер, ови почињу да се бране сличном технологијом, употребљавајући све расположиве снаге на бојишту. Институције постају приручна средства и једнима и другима.

Али ни то није све. Ако назовете одмах сазнаћете да људи са Босићем, Мектићем и Вукановићем, и... мисле да се може направити Држава Република Српска.