среда, 25. новембар 2015.

ПОПЛАШЕНА
БиХ

У Предвечерје Великог Рођендана Домовине БиХ, назовимо се Домовином, а знамо каква смо говна, стигла је вијест из Сараја На Миљацки.
Поплашен није прошао.
Осујећен је план Драже Михајловића да се Четници у року од сто година од завршетка 2.СР, инфилтрирају у све Управне одборе. Посебно Босанских Унитарних Агенција.
Никола Поплашен је био номинован за тај УО Агенције за високо образовање у ниској БиХ. Прошао је неке стазе и богазе а онда је заустављен на тим парламентарским барикадама Унитарног Сараја.
Никола Поплашен је пофесор бањалучког Универзитета. Бивши Предсједник Републике Српске. Којег је смијенио Високи Представник. Поплашен је на изборима побиједио Биљану Плавшић.
Он се одавно не бави политиком, ријетко даје изјаве. А био је у Српској Радикалној Странци у њеним Златним Најрђавијим временима Војислава Предхашког.
Шта је сада проблем са Поплашеним.
Поплашен је Четнички Војвода. Сликао се, ономад у рату, са Шубаром, Кокардом и Калашњиковим.
То је проблем.
Није то проблем.
Проблем је што се Поплашен није сликао са одсјеченим главама. Што је Србин и што нису сигурни да ће да буде послушан у том неком курчевом управном одбору.
Сарај сада тражи друге Четнике. Мирне, умиљате, послушне, кооперативне, унитарне.
Дошло је вријеме да је лако бити Четник у Сарају. Буди ти Четник у Републици Српској.
Дабоме да не одоборавам то што је Високи Представник смијенио Поплашена. Легално изабраног Предсједника Републике Српске.
Ја сам тада, на конференцији за новинаре, тражио да Поплашен поднесе оставку. Прије смјене. Не зато што сам знао да ће га смијенити, већ зато што је заступао једну катастрофалну политику, из централе Милошевић-Шешељ, чије наредбе су ишле за тим да ми у Републици Српској нападнемо СФОР. Голоруки и гологузи. Да би Милошевић и булумента у Београду, могли да нас користе у својим Играма Историје и Пријестоља. Као Книнске Србе.
Биљана Плавшић је била отворила Републику Српску. Примао је Предсједник Француске. Уз све државне почасти. Имао критике Запада због тога.
Мадлен Олбрајт, на врхунцу моћи, дошла у Бијељину да отвори једну Трафо Станицу.
То је као да би Путин сада отишао у Америку да отвори дрвени хангар на ауто отпаду Џона. Г. Блејкмура, Висконсин, округ Бејџ.
А онда се појави Поплашен да преноси шта Београд наређује. ЈГБ. Јебо Га Београд.
Руши енглеску и америчку амбасаду у Бањалуци. Пљачкај компујтере. Направи од Републике Српске дивљаке. Навуци сав свијет на њу. Ионако су нас завољели У3ПЛМ.
То је била веома ризична политика.
Република Срспка није имала тада дбру позицију са таквом политиком. Лако је могла да склизне у нестанак и испражњење.
Она је морала по сваку цијену искористити то што је Запад почео да је мази.
Дабоме. Није Биљана Плавшић имала такав третман зато што је Предсједница Републике Српске или што је неко почео да воли Србе. Већ зато што се одвојила од Есдееса. А њима, Странцима Усранцима, па и Французима, не одговара јака и велика Политичка Странка код Срба.
Дакле.
Никола Поплашен није одговоран Сарају. Одговоран је Републици Српској. Он је то схватио. Зато се и није бавио даље политиком. Сарај њега не може да оптужује за Четништво. Његова оптужница је унутар политичког мозаика Републике Српске. И односи се на Авантуристички Радикализам. Подаништво Лудом Београду.
За Сарајево је, пак, он симбол Српства и Републике Српске. Зато су учинили све да га онемогуће у том безазленом чланству УО једне агенције која је противуставна. Јер високо обазовање, и образовање уопште, није у надлежности БиХ нити заједничких органа.
Да су неки агилни Срби, у тим заједничким инситуцијама, покренули би процес укидања те Усране Агенције. И других које су неуставне и антидејтонске. Које су пројектоване као Антисрпске.
А Поплашен.
Он је, нажалост, на својим леђима показао колико је БиХ поплашена.
Колико је, у Предвечерје Рођендана Домовине, спала КЗУ.
Курцу За Уши.