среда, 11. новембар 2015.

ЛАЖНА
ДИЈАГНОЗА
МАРКА
ПАВИЋА
-      ДАНАШЊИ БОСИЋЕВ
ИНТЕРВЈУ ПРЕСУ

Марко Павић, потегао је, након Предизборног Шукала, још једну празну политичку иницијативу.
Позвао је на отклањање личних анимозитета и сарадњу Политичких Странака Српске у институцијама власти на нивоу БиХ. Јер се Српска урушава.
Та иницијатива конфузна је и нетачна из много углова.
-      Нису у питању лични анимозитети. То што се    Босић понаша као увријеђена сеоска снаша, то је његова незрелост за Политику.
-      Странке Српске немају око чега да сарађују у заједничкм органима. СНСД је предложио партнерство са СДС, и био у њему, па је Шаровић одмах радио за БиХ а не за Српску. Тако и данас.
-      Српска се не урушава. Барем се не урушава брже и више него сви на подручју Бивше СФРЈ. Погрешно је мислити да од урушавања Српску спашава активност и сарадња српских странака у заједничким органима. Стање у ЕУ, иницијативе у Каталонији, жице, зидови и германизација, напротив упућују Републику Српску на самосталан пут и на самосталне интересе.
Скукоб СЗП и СНСД, јер видим да ДНС и СП у томе не учествују, они фотељаше и грабе позиције на основу смањене гласовне снаге Есенесдеа, није ни због каквих личних анимозитета. Сукоб је засијан, и пажљиво његован, Иванићевим и Педепеовим изласком из власти у Републци Српској. По наредби странаца а како би се рушила и слабила тада убједљиво најјача Странка Српске. Јер њима увијек смета најјача Странка Српске.
Сазап, СДС и ПДП, ушли су у отворену колаборацију са Странцима и Сарајевом. И потписали. И јавно прихватили. Након тога су двије најјаче Сарајевске, Бошњачке, Странке објавиле своје програме у којима су Регије у БиХ политички циљ а за ентитете, то значи за Републику Српску, пошто Федерација БиХ практично и не постоји, циљ је укидање.
То је Сазап ставило у позицију Издаје Репблике Српске.
То га је увукло у посве супротан Политички Концепт. Који никако није Српскијански, концепт Републике Српске.
Немогућа је сарадња Концепта Републике Српске и Концепта Унитарне, деентитетизоване БиХ.
Сазап, Босић и Есдеес, јер Педепе и није Политичка Странка, то је БИЦ, Бореновић, Иванић, Црнадак, нису се никада оградили од Концепта Регија Бошњачких Странака.
То је недопустиво.
То је противсрпски.
То је дисквалификујуће за те странке.
Младен Златан Кила Босић, данас, у интрвјуу Пресу, говори да сарадње са СНСД нема док је Додик на његовом челу. Као главни Српски Национални Интерес наводи Борбу против Крупне Корупције. То је свуда интерес. То он говори зато што је Додика пројектовао у томе. И што су му Странци тако мисионирали.
Опстанак и Самосталност је Српски Национални Интерес Републике Српске.
И ја, нпр, мислим да Додик не треба више да буде на челу СНСД. Али не мислим да треба ни пишати иза живице са Регијашима, Унитаристима, Пробосанцима и Странцима.
Тај Босићев интервју Пресу треба скенирати и третирати угљеником. Па ће се видјети сва структурираност ставова, њихово поријекло и њихова историјска старост.
И видјеће се да је Павићева иницијатива празна.
И да је, по својој практици, само притисак на СНСД.