субота, 31. октобар 2015.

КАКВО ЈЕ
ПОЛИТИЧКО
ЈЕДИНСТВО
ПОТРЕБНО
РЕПУБЛИЦИ
СРПСКОЈ

Да би нека држава имала Политичко Јединство, мора да има квалитетну Опозицију.
Квалитетна Опозиција један је од најбољих адитива Власти.
Квалитетна Опозиција није она која се подјарми, а кобива удружи се, са турцима и бугарима против своје Власти и Државе.
И Власт и Опозиција су национални изроди ако мисле туђим главама, туђим интересима и туђим територијалним сновима.
Република Српска је, међу нацијама и државама на Балкану, у највећој опасности.
Све около би радо организовало Ноћ Вјештица у којој би она нестала. Неки би и разјарене звијери пустили на њу.
Србија јесте иза леђа, као нека врста породичног блага и заштитничког зида. Али. Искусво овдашњим Србима говори да се много чешће треба окретати и гледати шта се ради иза леђа, и иза гузице. Да не би прошли као Кнински Срби, Славонски Срби, Косовски Срби.
Републици Српској је највећи унутрашњи и гарант уопште, Јака Власт и Јака Опозиција. Унутрашње Национално Јединство и Унутрашња Политичка Борба.
Оно што имамо сада на сцени, једна је од највећих опасности по Републику Српску.
·        Унитарни Сарај који је, политички и програмски одустао од Дејтонског споразума и опредијелио се, јавно, политички и програмски, за укидање Републике Српске. Странке у својим програмима промовишу регионализацију БиХ.
·        Хрватска, која не умије или не смије да дефинише своју политику према Хрватима у БиХ и према подјели Федерације.
·        Србија, која је Земља Лажног Цара. И у којој је све потчињено Власти. А у ствари Лажном Цару. Земља без Опозиције, предата Бриселу и Фантомским Споразумима.
·        Лажна Опозиција овдје. Конгломераторијум, боље Булумнетаријум, ислужених лидера и аутсаједера, нонконцепуталиста, политичких аматера и фелациониста најпримитивнијег поданичког лажног умилног лица, игра улогу у Сарајевском Интерационалном Позоришту, у представи Унитаризација и ми.
Та Опозиција, Савез За Промјене, омогућила је Сарају и дијелу Међузаја непрестане унитарне ваздушне нападе на Републику Српску.
Они учествују у пројекту Рушења Власти што је један од потребних првих корака у Рушењу Републике Српске. Том Дуету Унитарног Зла, Сарај и Међузај, не одговара ни једна јака Странка нити јака Власт у Републици Српској.
Одговара им неко, у Српској, попут Вучића. Стерилан. Сервилан. Кооперативан. Послушан.
Вучић и званична Србија су одустали, барем засад, од наметања Политичког Јединства у Српској. Та идеја Србије увијек се користила као алатка за властите, тамошње користи. То је радио и Милошевића, када је тражио своје министре у овдашњим Владама или када је тражио да се нападне СФОР.
Вучић, срећа, нема ту снагу. Он може да патетише.
Што не значи да се другим каналима и инструментима не ради на томе.
Република Српска треба да се чува Политичког Јединства које се пројектује и реализује из Београда. Ко Ђаво Крста.
Доклегод се Србија не супротстави бриселашкој најезди уништавања Србије, не окрене унутрашњој изградњи Државе и ресуверенизацији и доклегод Репблику Српску не схвата као Другу Српску Државу и партнера, свака рецептура која долази из оваквог Политичког Београда, егзистенцијално је опасна.
Видим. Патријарх ће у Бијељини окупити лидере Политичких Странака Републике Српске. Није још јасно кога и ко ће доћи, која је тема и слично.
То је један од прикривених канала утицаја на Српску. Који није примјерен јер није политички. И јер Црква није самостална. У Србији је све потчињено Лажном Цару. Или је самопотчињено Му. САНУ, Црква, Војска, Медији, Интелектуаријум и оно што се зове Опозиција.
За Српско Јединство у Републици Српској, потребно је да Савез За Промјене напусти власт у Сарајеву. И да пронађе свој Опозициони Идентитет. А да се представљање Српске у Сарајеву веже за туземну Власт. То није тако лако постићи у сваком односу политичких снага, по изборном мозаику. Али дуализам, двојство Власти у Српској и Представника Српске у Заједничким Органима, погубно је јер омогућава утицај иностраног деструктивног фактора и сећијско слуганство какво је сада на сцени са Савезом За Промјене.
То, напуштање власти у сарају, је за њих немогућа мисија и огроман корак. А за Политичко Јединство у Српској тек је један од првих педаља.