понедељак, 26. октобар 2015.

САЗАП
УШАО У
КОЛАБОРАЦИЈУ
ЗА ДЕВАСТИРАЊЕ
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ

Када је ономад, Онај Одроњак тражио од Додика да мене искључи из Савеза Независних Социјалдемократа, што је Јавна Глупост цијелог вијека, схватио сам то као несналажење неартикулисаног преамбициозног јуноше. Иако сам знао да то може бити генерисано само на линији Независна Америчка Амбасада и Незаписне Новине Бањалука.
Сада исту Јавну Политичку Глупост понавља Савез За Промјене. Само на много вишем нивоу.
Захтијевају од Предсједника Републике Српске да поднесе оставку.
Српска Демократска Странка, тако, наставља свој пут успут, и постаје Српска Таблоидна Странка. А у савезу је са Прогресивном Таблетном Странком. Сви могу стати на један таблетић којег приградска снајка држи на телевизору.
Од Предсједника Републике, Сазап тражи да поднесе оставку и распише ванредне изборе. Разлог нису навели али он није већи од чињенице да иде новембар. У ту сврху ће организовати протесте.
Тако Сазап, уз суфлерај својих иностраних усраних пријатеља и Неких Амбасада, мисли да добије Републику Српску на длану.
Ствари, ипак, стоје озбиљније.
·        Сазап не вјерује у ванредне изборе јер зна да би им шансе биле око двије трећине садашњег броја посланика.
·        Цијели мандат, до Општих Избора 2018е, Сазап намјерава да користи за генерисање протеста и девастирање Републике Српске. Они ће служити за стварање јавног привида о политичком расположењу против Режима. У ту сврху су спремни да се понижавају свакојаким форсираним аферама, по цијелој Републици. Сада је то Митал.
·        Напуштањем сједница Народне Скупштине и захтјевом да Додик поднесе оставку, Сазап ће генерисати оно што они зову Политичком Кризом а што ће им послужити као изговор и за друге активности. То је веома опасна активност јер удара на два темељна институционална уставна стуба Републике Српске.
Остају чињенице које ће се, на крају, вратити као бумеранг Српској Демократској Странци.
·        Протести, и ако их организују, неће бити масовни.
·        Локални избори нису извјесни као даља добит Есдееса над Есенесдеом. Иако најављују да ће их организовати као Удружени Изборни Подухват.
·        Непостојање бирачима разумљивог Политичког Програма не може се ничим надокнадити. Кила Злата, Три Киле Суваре, Тона Митала... ничим. Иако Кила Златан, Мисија Босић, најављује, за који дан, програмски папир. Још једна Блиједа Књига Есдееса.
Српској Демократској Странци ово је судбоносно вријеме.
Ако сруше Додика, уколијенче Републику Српску и одвуку је, ошишану, Бакиру на синију, то ће бити њихов дефинитиван крај. Као и крај Републике Српске и Српства Овдје.
Судбонсно је вријеме јер је задњи час да изађу из Бакировог Пробосанског Загрљаја.
Републици Српској треба једна конзервативна здрава национална странка.
Само је питање да ли је остало довољно здравог ткива унутар Есдееса да се избори за то.
Видјећу како ће одговорити на Додиков пристанак на Ванредне Изборе. Али на свим нивоима.
Или ће то учинити традиционалним српским политичким јауком. Немо по јајца, Дјоле.