уторак, 27. октобар 2015.

САРАЈСКО
ИСТУРЕНО ОДЈЕЉЕЊЕ
БРИСЕЛСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
ПРОГРАМИРАНО
УНИШТАВА И КОЧИ
БиХ

Ако се и могло прихватити постојање БиХ, након Распада Југославије, као неко прелазно рјешење, са уграђеним механизмом раздвајања на Републику Српску и Муслиманско-Хрватску Федерацију која је требала да иде у конфедерцију са Хрватском а Српска у специјалне везе са Србијом, тада СРЈ, њен даљи, вишедеценијски опстанак постаје неприхватљив за њена три Народа па и за околне, национално повезане, земље. Што значи и за цијели Балкан.
Опстанком Босне и Херцеговине, три овдашње нације и вјере губе сваку перспективу, сваку егзистенцијалну економску подлогу и сваку могућност излаза.
То је само због просте чињенице да БиХ постоји.
БиХ је, данас, једина европска Тамница Народа и Вјера.
А вишемандатном пресијом на БиХ, од стране Међународне Заједнице, њених сарајевских, унитаристичких и бриселских одјела, она се враћа назад, програмирано се гура у провалију из које нема излаза.
Цијели низ је таквих корака у овој дводеценијској историји Насеобине БиХ.
Потрошене године и политичка супстанца на уставне промјене, на реформу полиције, на увођење бесмислених унитарних институција које не могу да функционишу, на генерисање полуфабриката у политичкој артикулацији и међу лидерима, на потпуно прецизно вођено економско уништавање цијелог подручја БиХ, диригованом распродајом свега што вриједи и отварањем граница за наплавину лошом робом из свих крајева свијета.
Све што је Међузај овдје урадио, срачунато је на уништавање БиХ, Три Народа и Три Вјере.
Реформа Одбране, на примјер, којом се некад хвалила, као успешним пројектом државизације и помирења. А то је само ископана рупа у мочвари која гута паре.
Или пројект Комшић. Који је Босни и Херцеговини и Хрватима, однио цијелу деценију.
И сада су на сцени програмиране кочнице и крематоријуми Насеобине БиХ.
Бацају се балонски ружичасти излази. Реформске Агенде, Изјаве, нове композиције власти у Федерацији, Савез За Промјене, Криза у Српској, Рушење Додика, борба против Референдума.
Могуће је да је Босна и Херцеговина пројектована као Црна Рупа, коју треба само довољно зацрнити и продубити, како би у себе повукла и Србију и Хрватску и цијели Регион. Како би без сирисјког и либијског синдрома, ово постало геостратешка пустопољина и како би се лакше запосјела и њоме владало као једном од осматрачица паралелног америчког уништења Европе и Русије.

Јер рационалније објашњење није могуће пронаћи.