недеља, 9. август 2015.

НАРАНЏАР ДИВИЗИЈА
ЧЕКА ЈЕСЕН
У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Неколико разлога је што је јесен у Републици Српској погодна за Наранџасто Демократисање.
·        Већ цијелу деценији Република Српка неда да се уколијенчи, поткује или оседла. У Сарају пропадали политичари због тога, амбасадори падали у несвијест а Инцко, и цијели Охаер, троши Афричке Мауне на сепете. Са стражње стране. Пошто Афричка Шљива више не помаже.
·        Изјава и Реформска Агенда, које су и иначе смишљене да овдје начине хаос, али не баш најесен, погодне су, око ЗОРа, рецимо. Читава гарантура синдикатлија, болесних социоколективитетоида, без стварне подршке радника и без чланства, ничим не координирана, спремна је да се стави у службе свега и свакога, због изјава у два дневника.
·        Референдум је такође магнет за изазивање Стрит Канистер Сешн. Разматра се могућност да се организују протести у мјешовитим и рубним срединама а да Савез За Промјене, односно Есдеес, инструише своје да учествују без видљивих ознака.
·        Финансијске потешкоће, које су свуда исте, могу изазвати кашњења у исплатама. То је погодна тема за окупљање.
Инструктори Наранџар Дивизије имају главну стратегију да организују Потпалу а да се онда у неконтролисаној фузији незадовољство прошири по принципу Немам конкретан разлог – Имам опште незадовољство.
Према налазима које имам, тако је нешто требало да се догоди у Федерацији, и пренесу у Српску, у вријеме опште паљевине у Федерацији. Али је начињена грешка што је пребрзо дошло до анархије и што је то учињено истовремено. Масе нису имале довољно времена за адреналин а и рушилаштво и паљевина их је одбила од учешћа, пошто највећи дио људи није за такве методе.
Организоване Политичке Снаге и Админстраторијум Државе Српске треба да обрате пажњу, нарочито у локалним заједницама. Ту су занимљиви
·        Кретање и контакти припадника Наранџар Дивизије. То су разни Енвеојци, Дупечешци, Борци за Оштру Нулу и Мек Главицх.
·        Опходња Странаца Усранаца. Од Амбице Кормак до трећих замјеника других помоћника првих подсекретара и амбасада и међународних организација чудних имена.
·        Фондације које ће да организују семинаре за Младе Дидлере и слично.
·        Активност старих торбара и шлауфара које се издају за експерте и слично.
·        Журба оних који све знају и имају информације о свакоме и свачему.
А ако дође до протеста и окупљања са жељом да се асфалтом замијени институционална демократија и промијени постизборни резултатски поредак, једино ефикасно контраоружје је  Противскуп.
Обавезно масовнији и убједљивији, достајнственији и енергичнији, од оних које ће организовати Наранџар Дивизија.

Никаква Примјена Власти  и Силе ту не би помогла. Управо се то и очекује као један од главних потпаљивача за ширење асфалтних пожара.