петак, 14. август 2015.

ЕСЕНЕСДЕ
НИПОДКОЈИМ
УСЛОВИМА
НЕ ТРЕБА
ДА УЛАЗИ У ВЛАСТ
НА НИВОУ БиХ

Ејебига.
Чак ни епохални, историјски и мисионарски српски Савјет За Промјене, није Сарајеву и Насеобини БиХ, донио бољи живот, јужни вјетар и у главу метар.
Власт нестабилна. У тоталној Комши. Коми. Пошто се Комшић показао као играч ни за рају ни за тим већ за хаустор.
Јебо Вас Комшић. А и Савез За Промјене.
То је моја најкраћа, бесплатна, политичка анализа за Неке Амбасаде.
Сада се Бакир чеше иза ува.
Ствар је изгледала идеално. Увукли Србе, наивне, пробосанчили их, добили Иванића који га током мандата никад неће потегнути, ни увето а камоли Вето, добили Комшића који је наиван ко паришка собарица, у односу на Злагумџију Златагана, добили Звиздића, који ће да слуша јер не зна ништа, елиминисали Есенесде, заобишли опасног Фахрудина Есбебе који константно јебе, од неког Бакировог ратног накита и новца до најмањег сарајског кримонца.
И онда се све покварило.
Сада, у босанском лонцу, који је проврио, треба повадити неке комаде меса и замијенити их новим, додати и неке зачине, тражити нове начине, а све представити као озбиљну Власт, да се не осјете сплачине.
Коло је дошло до Фахре Радончића и Есбебе. Који су се одмах опредијелили да ће бити опозиција.
То сам, тада, оцијенио као знак да су озбиљан пројект и да неко кормилованији стоји иза њих.
Сада Фахро млати сабљом по Сарају, суче ставове по три копља унапријед и по седам копаља на Бакира. Желећи тиме да што виже понизи и побије Бакира, и Есдеа, у случају да овај морадне да прихвати улазак СББ.
Пошто је дао интервју и бањалучком Пресу са много С, и пошто је рекао да је, у неким мозаицима, логично и да Есенесде уђе у власт, и ја сам почео да се чешкам иза ува. Ко Бакир.
То је знакородно.
Немој да Независне то промовишу, провуци кроз неке друге медијуме.
Суштина је у Есенесдеу.
Фахрин интервју читам као самонуђење Есенесдеа, за улазак у власт на нивоу заједничких органа. Или, барем, једног дијела Есенесдеа.
Есенесде не треба ниподкојим условима да улази у власт на ниову тих незаједничких органа и на ниову БиХ.
Тиме би Есенесде преузео одговорност за реформску унитаризацију, пристао на њу. Тиме би своју политичку идеју Референдума довео пред свршен чин закључавања и бацања кључа у мутну ријеку. Тиме би показао да јој је стало до гузотеља као и Савезу За Промјене. Тиме би амнестирао Сазап за издају Српске и Српства.
Вишегодишњи је пројект трајао, и реализован је дуго, мада су избори прошле године мало покварили киберниетику, да се Есенесде и Република Српска уклоне из власти и заобиђу, на том усраном беха нивоу.
Сада пројектанте и реализатре треба пустити да срчу оно што су скували.
Нема бољег корака за Самосталност Српске од Нестабилности Сарајевске, БиХ, Унитароидне Власти.
Ако није било мјеста за мозаик СНСД – ХДЗ – СДА, као тролист тронационалног учешћа у власти, нека се, даље врзмају по политичким хаусторима.

Игнорисање Сарајевске Синије Власти, стратешки је потез за Републику Српску.