четвртак, 4. јун 2015.

НЕМА
ПОМИРЕЊА У БиХ

Јевтини дневни политикоиди у БиХ, ситни страни плаћеници у удворичари им, аматери из тзв Међународне Заједнице, бриселски опсјенари, па и позоришно политички поентичари из Региона, маломало па се ухвате Помирења у БиХ.
Недавно је и Премијер Србије, Свемогући Вучић, говорио о помирењу, сарадњи, договору Бошњака и Срба, уопштавам, као рјешењу стабилности у БиХ и Региону итд.
Помирење у БиХ, на тространој релацији, с којегод угла троугла се крене, и било којим краком, није могуће.
Објективно није могуће.
·        Прејаке су центрифугалне силе у БиХ, односно, прејак је гравитациони потенцијал Србије и Хрватске, међу којима је БиХ, која није ни држава, ни насеобина, ни каменолом, веома мало небеско тијело да би се одупрло и имало, барем, своју орбиту.
·        Релацијски непремостиви неспоразуми Бошњака и Хрвата на матрици изиграног концепта Унитарне Државе у коме ће Хрвати бити једнаки са муслиманима а Срба нигдје бити неће.
·        Сребренички и Геноцидни Синдром од кога никада неће одустати Сарајевски Политички Круг, непремостив је за односе Срба и Бошњака.
·        Третман Срба у Хрватској односе Срба и Хрвата у БиХ може поставити само на платформу Сваком Своје, не дирају у моје. А то није Помирење.
·        Међузај, Збигњев генерално, држи БиХ као незавршену, јер је веома добар полигон за стварање нестабилности на Балкану па и у Европи. Много бољи него што је Македонија, нпр.
·        Помирење, Сарајево, СПК, Бошњачка Политичка Вјерска Елита, схвата као непрекинути чин унитаризације и потчињавања. Њихова подсвјесна намјера је Сви Срби у Једној Сребреници. И да се непрестано извињавају и самокажњавају.
Превише је, дакле, оних који Помирење виде, и радо би га провели, као Унитаризацију БиХ, да би оно било реално, чак и на дуге, трансгенерацијске стазе.