петак, 22. мај 2015.

СЕЈФУДИН ТОКИЋ
И ГАЛЕРИЈА
ЈЕВТИНИХ ПАЈАЦА

Сејфудин Токић је тужна политичка судбина.
Неколико корпуса Сејфудина разасуто је по БиХ, по Босни, како јој они тепају. Они сада цвјетају зворничким тероризомом, или замирући, анархизују, као Сејфудин Токић у Бањалуци.
Сви ти Токић Корпуси, задојени су Једном Државом БиХ, Државом Једног Народа, Народа Једне Вјере, поништењем Републике Српске, категоризовањем Срба Четницима и Агресорима.
Њима је, у почетку ратова у БиХ, таква слика усађена у политички дио мозга. Након рата цијели пројект им је долаган. Лажно им је речено да ће се, садпасад, тај ентитет погрешног имена, и Погрешног Народа, демонтирати ревизијом Дејтона, уз помоћ Странаца.ба.
Након двије деценије, координате су помијешане. Политички путеви замршени. Патриотизам, Државизам, Сарајизам, празне су самозаваравајуће категорије.
Остацима, актерима и лажљивцима, као што је Бакир Изетбеговић, од цијеле Државе, остало је да се у Сарају зајебавају са Комшићима и баве мрвицама власти. Јер, пола је Дејтон бацио Србима а пола, од пола, они морају да дају Хрватима.
Логично је да се у таквој међународној ситуацији у БиХ, Сејфудин Токић нађе ни небу ни на на земљи, на граници психичких проблема, као и на граници субверзивног политичког дјеловања.
То више није Сизифов Посао.
То је самоубилачка мисија једне идеје.
Он се, и та Идеја, омотао том заставом такозване армије БиХ. И разнио се у Бањалуци.
Ну.
Сејфудин Токић је дио шире Галерије Политичких Пајаца, испалих из времена. Разасуте по цијелом Балкану.
Неки од њих су већ живи сахрањени. Као Стипе Месић. Неки хагирани, као Шешељ. Неки изгубили све што се може изгубити, као Борис Тадић. Неки ревитализовани, измијењеном крвљу, разблаженом Бриселцином, као Николић и Вучић.
Сви они су људи лажних Политичких Концепата или актери без Политичких Концепата.
Због таквих, концепата, они су и постављени на своја мјеста и искориштени у ту сврху. У сврху стварања спржене несуверене ненационалне безекономске деколективизоване земље.
Као што је и Сејфудин Токић учествао у стварању Ничега од БиХ, тако и данашњи србијански двојац учествује у стварању, од Србије, Ничега.
Токићев, и Токићеваца, Бакирев и Бакиреваца, Алијин и Алијеваца, Политички Концепт био је Лажно Државни. Као што је и Николић – Вучићев, превасхдно Лажно Бриселски.
Са истим циљем. Разградња Државе.
*

А Токић. Њега треба показно, мало до умјерено, ухапсити, због оне крпетине Алијине Војске. Па пустити. Он је живи споменик Лажне Државе Босне. Нека хода по Бањалуци.