четвртак, 21. мај 2015.

ТАБЛОИДИОТИЗАЦИЈА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У Републици Српској не постоје Таблоиди.
Таблоиди су скуп секс. И компликован.
Треба да буде видљив а тајан.
Треба да буде црн а сјајан.
Треба бити довољно паметан да се сво то смеће уобличи у оно што може да буде потражња Јавности а довољно будала да све то поднесеш, од суда, осуда, пријетњи понижења и самосажаљења.
Таквог јунака у Републици Српској нема.
Ну. Ако нема Таблоидизације има Таболидиотизације.
И има је свуда помало. Од Јавног Сервиса, независних новина, новина у страном власништву, повремених новина, на сајтовима, на приватним телевизијама, на блоговима, у главама пољсконужничких, анонимних, ОО коментатора и ботова.
Данас је Еуробљуц објавио сторију о Зорану Стевановићу као будућем премијеру.
Еуробљуц је имао разних болесних просеротина у својој бањалучкој историји.
Најпознатија је она са Фалисфикатом изјаве генералног секретара Есдееса о Есенесдеовом учешћу у убиству извјесног Гарића у Добоју.
Сторија са Новим Премијером изнад је тих љестава.
Ако је тачна, као наговјештај. Онда је јасно да то ЕБ није сам истражио већ је добио сигнал са мјеста које блиско и анонимно. Чиме се ЕБ, у ствари, продао. Постао Отирач Новина.
Ако није тачна, онда је та сторија и испод Таблоидиотизације. Чиме је ЕБ постао Голуб Лажоноша.
Имајући искуство на уму, са Џомбићем, али и са многим претходним случајевима, Најава је тачна.
А то отвара други прозор. Прозор Таболидиотизације Владајуће Странке.
Савез независних социјалдемократа је превелика и преозбиљна политичка странка да би са јавношћу комуницирала на овај начин.
Случај Игора Радојичића треба да се анализира на двочасу анатомије. Како је Есенесде дошао у ситуацију да не зна ни гдје је ИР, ни шта ће са ИР, ни шта ће без ИР, ни како да реагује кад ИР прича ни како кад ИР шути, јер је и једно и друго неповољно по Странку. А ефикасно.
Политичка Странка, велика и побједничка, али и опозициона и губитничка, не смије дозовлити себи да своје проблеме рјешава по еуроблицевима, беенцевима, блоговима, бомбама и бомбицама.
То није знак Јавности и Демократије.
То је знак Тајности и Лакократије.