уторак, 17. март 2015.

ССП
-ВРИЈЕМЕ
ХАОСА

Видим. Босном с пјесма ори.
Одобрен је Есеспе, нисмо најгори.
Општа је поплава изјава о том ССП, Споразуму о придруживању и стабилизацији.
Они необавијештени говоре о Болним Реформама, они подмуклији о роковима, о 17ој, Години Кандидата, они плаћенији говоре неразумљивим констатацијама.
Док, на Југу, Грчка гори,
Код нас ЕУ јутро зором зори.
Споразум о придруживању и стабилизацији је само један праг поробљавања сиромашних, јадних и геостратешки потребних земаља Европе. Само један корак у десуверенизацији. Само корак ка дерегулацији и увођењу хаоса у комплетну економску и политичку структуру.
Нико није примијетио да је тај ССП некако сличан праговима Нато Пакта. Као што је Партнерство За Мир.
СТЈ. Партнерство за мир а свијет изгори од Нато Ратова.
ССП је само једна мала Збигњев Шапа над територијом БиХ. Да је Руски Тигар на вријеме нањуши.
Не треба се заносити Свјетлима Интеграција.
Болне Реформе, које најављују празњикави политичари у својим лагумџисаним или иванићисаним изјавама, чак су Ослобођенци ангажовали и Весну Пусић па и њу, са насловнице, боле Болне Реформе, ја још увијек чекам шта ће рећи Џафер Бег Босић, дакле, БР, знак су само новог и спиралнијег хаоса у који улази Босна и Херцеговина.
Прије свега, ЕУ не зна шта да ради са БиХ у том одјељку стабилизације и придруживања. Мора питати Америку. А и нема овакве земље, подручја, да не кажем Државе, са којом би било искуства у ССП.
Друго. Хаос у формирању власти у Федерацији и на нивоу Заједничких Органа, па и мали хаоси по жупанијама и кантонима, као и велики хаос у односима Хрвата и Бошњака, у политичкој равни, неоспсорно ће се прелити као хаос у Болне Реформе. Односно у оно што се зове ССП и његова реализација.
ССП је само легализација једног неуређеног игралишта на коме струје ЕУ, поједине јаче земље и њихови лобији, практична бриселска бирократија, туземни национални интереси, Сарајевски Политички Круг, Унитаристи, Једногласци, Боснаши, и сва сила тајних служби и ангажованих спавача на важним и најважнијим мјестима, добијају могућност за дјеловање.
У том сплету силница, који је укратко и поједноствљено представљен, нема Реформе која ће изаћи жива и здрава.

Чак и када би се знало шта је макар једна Реформа. И шта се треба реформисати.