уторак, 25. новембар 2014.

3390.
ЕСДЕЕС
НОСИ
ФЕС

Можда и не носи али плаћа цијену.
Још ће много кеса испразнити док се Фес не буде избрисао са њихових глава.
Фотошоп у политици није тако ефикасан као код Ким Гузице или Сораја Гуза.
Есдеес је показао своју традиционалну политичку плиткоумност.
Коју је демонстрирао од свог оснутка. Откако је групна лига полусвијета преузела политичке полуге, а врло брзо и криминалне, дивљачке и недемократске, онога што је никло као народни покрет и што је створило Републику Српску.
У том смислу нетачно је да је Есдеес створио Републику Српску. Она је настала на вјековној тежњи сваког народа, па и Српског Народа, за Самосталношћу. Настала на Страху Јасеновца. Настала на тако невиној жељи славенској и православној, да се живи заједно, са својима.
То су они слојеви Православних Славена којима није опција промјене вјере да би остали на својој земљи.
На плодовима те своје плиткоумности, Есдеес, који је деценије потрошио ниушта, умјесто да се организовао и профилисао као модерна Политичка Странка, јер ВПС је најпотребнија Србима на овим просторима, потребнија од пара и радних мјеста, Есдеес је и сада заорао плитко. У тренутку када се рјешава судбина Свих Срба, да ли ће их поклопити Мрски Збигњев, Нато Пакт и Крволочни Запад, или ће остати у оквиру Православних Славена, Есдеес оре оплазе.
Есдеес је заорао плитко јер је ушао у аранжман са Странцима. У аранжман са Сарајевом. У аранжман са Сарајевским Политичким Кругом. То је радио и у рату, па смо једва остали овдје, и Срби и Српска, као кеса на врбаку.
Најприје је прихватио политику Странаца да је у Српској све криминализовано и да је свако ко није у опозицији криминалац. То је веома опасна политичка активност. Једном кад криминализујете нацију, нећете се више никада опрати. А о томе да и обични људи почињу да се понашају тако, по принципу ширења насиља са телевизије на дјецу, да не говорим.
Умјесто да је против Криминала, кога има још опд његових времена до данашње Власти, дјеловао кроз институције и демократски процедурализам, Есдеес и његови још болеснији савезници, Подиванићи, Сучавићи, Кркмановићи, кренули су у јавну и кампањску политичку сатанизацију Српског Народа.
Проглашавање комплетне власти Режимом и криминалном, значи проглашавање свих оних који су гласали за њих такође криминалним опцијама. А то није мало гласача. Значи проглашавање цијеле Републике криминалним Гнијездом.
За такву дјелатност се одговара пред судом.
Есдеес је најодговорнији за такав Црни Талас у српској и српскијанској политици. Маргинални болесници, Чавић, Иванић, Михајлица, Крсмановић, само су самозадовољавајући воајери.
Есдеес је одговоран за колаборационизам са Странцима и СПК. Са главним циљем да се  прво оптужи а онда доказује Криминализованост Срба. Што ће се, јелде, доказати, хапшењем Додика.
ЈВД. У дупе. Шта је Србија доказала хапшењем Мишковића. Видјели сте како се коњи поткивају па и ви дигли ногу.
Есдеес је одговоран за колаборацију и споразум о бонтону у Народној Скупштини потписан са Домовином.
Не потписује се ништа са онима који Српску сматрају Домовином. Изабрани сте како сте изабрани, изволите на ваше мјесто, исти сте као и други посланици. Хвала, довиђења. Ако баш морамо да се виђамо. Јер, шта тражите у Геноцидној Творевини.
То пасије понашање, бацим ти овај споразум, ти скочиш и машеш репом, бацим ти онај споразумчић, ти скочиш на задње ноге и умиљато цвилиш, није примјерен једној српској странци. Јесте малим испрцима. Њима је примјерено све.
Есдеес је, чини ми се, јер немам изворе у Врху Есдееса, прије свега електроинжењерском калкуланцијом, са Н, Младена Босића, кренуо у ту Пробосанску Политику. Да би завршили на приузи Младена Иванића који их вода кроз Сарајево, од Бакира до Бакира, од Споразума до Споразума.
Сада је Есдеес, чини се брже него што је очекивано, почео да плаћа цијену. Нису изабрани потпредсједници Народне Скупштине. А међу њима и Стевандић. Који је, мислим, посљедњи, који би прихватио Пробосанство. А ако се сјећам екрана, добио је исти омјер гласова као и други предложени.
Над том малом ноћном скупштинском чињеницом Есдсеес треба добро да се замисли.