понедељак, 24. новембар 2014.

3389.
СРАМОТА
ЗА
РЕПУБЛИКУ
СРПСКУ

Данашња Конститутивна сједница Народне скупштине, као да је одржана усред предизборне кампање.
Она је, истовремено, тужно финале једног двогодишњег периода шиканирања Републике Српске од стране Мисионара, Страних Праћеника и Рушилаца Режима. Шиканирања безграничним понижавањем не само онога што они зову Режим већ и многог од оног што је Српско и Српска. Што је њен државни и институционални оквир.
То се догодило и данас.
Потпуно је хијенизирано оно запјенушано и болесно кидисање на ННП, Најстаријег Народног Посланика. То је лешинарење најниже људске, културолошке и цивилизацијске врсте.
ННП није ту у улози вођења сједнице скупштине. Нити је он способан за то. Нити се то може научити за три дана. Он је у улози домаћина, у улози најстаријег, стога би требао бити најпоштованији.
А то што се он замјерио промјенашким хијенама, одлазећи из њиховог клуба и њихових клупа није разлог за понижавање тог човјека. Јер су га већ понизили што су га ставили и прихватили на листу. Саучествовали су са њим у одласку из неке друге групације а знали су његове гласовне и пролазне капацитете.
Истовремено, данашња скупштинска сједница почетак је нове ере праегзистенцијалног парламентаризма који ће газити све пред собом. Са константним циљем Рушења Режима.
Групација ЧГМБ, Чавић Говедарица Михајлица Бореновић, разориће Народну Скупштину.
На другој страни неће бити специјалних јединица да им се супротстави. Јер су кандидовани и бирани по посве другачијој технологији.
Добро што ће разорити скупштину али ће разорити и добар дио институционалног демократског имиџа Републике Српске. Претвориће је у циркус.
Уз напомену која је видљиво да Власт, или Режим, што им је драже, даје им и дио повода за њихову нехигијенску хијенизацију.
Стога се морају до краја јавно ријешити и снимци и пипци, и врапци и папци. А кривце и манипулаторе процесуирати.

Многи су заборавили на Републику Српску.