понедељак, 29. септембар 2014.

3252.
ОСАМ СТОТИНА
ЖЕНА
ЗВОРНИКА

То је било још само у Социјалистичком Самоуправљању. Када је снимана серија Осам стотина жена, у текстилном гиганту, тадашњег Босанског Новог, Сани.
Зворничка породица Савеза независних социјалдемократа организовала се у тај женски караван и отишла у Андрићград.
Када су Жене Зворника тамо стигле, Бикавац је пропјевао а дух Мехмед Паше Соколовића побјегао духом без обзира.
Усрана Опозиција поставља банализована питања о томе Откуд им аутобуси, Кога су опљачкали, колико су им платили.
То је та иста опозција која вечерас у Требињу скандира Миле Лопове и Жељко Курво.
То су ти васкрсли Шумскодлаци Есдеесовог недовршеног политичког бића. Сада пресељени у Требиње и уњедрени у Вучурију Демократског Прогреса.
Зворничка организација Есенесдеа, пак, једна је од оних које су ми послужиле за креирање концепта приближавања страначке органиазције Члану и Бирачу. За Пројект 2000 мјесних одбора за 2000 бирачких мјеста. Зворничка организације један је од могућих инкубатора Политичке Странке као Политичке Породице.
Неки су склони, на основу давних поништавајућих искустава, да кажу да се тамо купују избори.
Да имам паре, дао бих свакоме милион марака па да покуша да купи 10.000 гласова, колико их има у Зворнику, за Есенесде. Да се увјери да је то немогућа мисија.
Данашња Есенесдеовска Искуства Зворника имају другачију таблицу. На сваких десет гласова треба ти један активист. Па ти види.

Зато је један мој страначки друг из Зворника, међу ријетко ријеткима, добио моју књигу Политичка Странка Перманентне изборне активности.