понедељак, 29. септембар 2014.

3251.
ТАВАРИШ ЛАВРОВ
УПОЗОРИО
БАЛКАНСКЕ НАТОРШЧИКЕ

Онај Андрес Фог Расмунсен, неки секретар Нато Пакта, на завршетку мандата, у сједишту, у Бриселу, шта ће Нато у Бриселу, у Оклахому га носите, положио цвијеће на мјесто у улазном холу Сједишта, гдје су уклесана имена погинулих Народних Хероја Нато Пакта. Ваљда у његовом мандату, у трајању од пет година.
Тај чин показује да је степен крволочности цивилних дркаџија, за које Нато Пакт обавља глобални секјурити по свијету, далеко изнад крволочности сваког појединачног борца, или јединице, Пакта наоружаног до зуба и пуштеног у сиротињска насеља Терористичких Региона.
Да је барем курац од људине, тај Фог Расмунсен, могао би да буде и Фрог, положио би вијенце уз неки канделабер у Бриселу, да се не трза за путне трошкове, у знак поштовања цивилних жртава Нато Пакта у петогодишњем мандату.
Какви су хероји ти погинули Нато Армејци. Они су били добро нахрањени, добро опремљени, добро обучени, добро логистиковани. Они су погинули добро плаћени. Убијени цивили су погинули неплаћени.
Ја, пак, вођен истим хуманистичким разлозима као и Расмунсен, размишљам да, на погодном мјесту, положим цвијеће и вијенце за оне који заступају Нато Пакт у БиХ. Који га призивају, који га маме. Који у част му скудају себи гаће. И који га пропагирају као првог свјетског економског генератора, доносиоца инвестиција, покровитеља правне сигурности, грађанске једнакости и перманентног јутра без сумрака.
Да им за живота метнем вијенце.
А онда ме јутрос пробуди мој савјетник за Подмосковные Вечера. Јесил чуо шта је реко Лавров.
Министар иностраних дела Русије, уљудно је, као што и приличи сваком главном дипломати Русије, саопштио да је добро да Србија разговара, и убрзава са ЕУ, доклегод су заштићени њени односи са Русијом, економски, и доклегод то не значи спречавање нових и напредовање постојећих односа. А у погледу Нато Пакта, Лавров је јаснији. Движение Нато Пакта ка Балкану била би грешка. Провокација чак.
Ја, дабоме, без тог дипломатског уљудбеног спектрозоријума њежности и учтивости, схватам Лавровљево упозореније као упозореније Балкану, Србији и Босни и Херцеговини, а не упозореније Нато Пакту.
Русија жели да нам поручи сљедеће. Ако имате неодољиву жељу да пред Нато Пактом скинете гаће, треба да знате да ћете пред Русијом прво морати да се усерете у исте.

Да је Балкан паметан, коштоније, Србија и БиХ, то је једини прави Балкан, остало су отпаци и прирепци, држао би прст на челу док не помодри, а боље док не отпадне, и размишљао да ли да се упетљава, ионако добро усран, између цијеви хаубице и затварача.