уторак, 16. септембар 2014.

3228.
НИКО СРБИЈИ
НЕ ТРЕБА.
ТРЕБА ЈОЈ
АЦА
ЂОРЂЕВИЋ.

Ни Вучић. Ни Николић. Ни Тадић. Ни Мишко. Ни Пишко. Ни Беко. Ни Неко.
Треба добро анализирати Случај Ацке и Кошаркашка Репрезентација Србије.
Па све то успоредити са оним утрољаним Толетом и фудбалском каљугом. Да не кажем да се све то треба успоредити са политиком и политичким миљеом. Политички Миље је синтагма која замјењује, кад дођу гости, кућни израз Јавна Каљуга.
Србијанска Кошарка одавно је пала на дно. На које је пало и опште Стање Нације. А да је доље пало, видљиво је по фреквентности употребе ријечи Држава од стране ПППВ.
Александар Ђорђевић је дошао на чело репрезентације које није ни било. Нико не зна гдје је, осим Теодосића, нашао оне момке. Нико од Репрезентације није ни очекивао ништа. Није имао натполовичну већину. Он сам није обећавао ништа. Репрезентација ће ово. Репрезентација ће оно. Рок Финале.
Као што се догађа у Политици и Држави. Најприје ћемо Београд поставити на воду. Онда ћемо испод Београда пући канал Балатон Тиса Егеј. Онда ћемо, испод канала, који је испод београдске воде, провући врзу пругу Темишвар Сарајево. А изнад воде Аутопут Софија Београд Љубљана. Све то ће Држава да уради до 23. новембра.
Треба анализирати Ђорђевићеве изјаве, интервјуе и коментаре. О сарадницима. О вјери у њих. О разговору са играчима. О мотивацији. О најави утакмице са Амеркиканцима. О томе да ће се видјети на Олимпијади. О главном слогану, након Невјерованог Сребра. Поново Сам Се Родио.
Просто је непојмљиво да, поред кордона дркаџија и џукела, у свим србијанским сферама, од индустрије до организованог криминала, постоји и неко ко може да будер Александар Ђорђевић, Селектор Кошаркашке Репрезентације Србије.
Јасно је да је Политика нешто друго.
Али ништа је не спречава да буде Александар Ђорђевић. Нико је није натјерао да брише нос таблоидима, умјесто дупе. Нико је није натјерао да лаже о водама и пругама док поплаве јебу але. Нико је није приморао да се петља са онима који не могу убацити лопту ни у чучавац а камоли тројку. Нико је није наговорио да побјегне од људи. Ни селектора да побјегне од својих играча и да никоме не вјерује. Нико јој није рекао да се финале, и све пријашње утакмице играју у свлачионици.
Онај ко хоће од гована да направи питу, треба да изучава Александра Ђорђевића и његов поход на Шпанију.
Дабоме, нису све говна. Али јесмо све побацали у говна.