недеља, 14. септембар 2014.

3219.
ЗАШТО
ЛАВРОВ
САДА
ГОВОРИ О
ДЕЈТОНУ И
ЗАХВАЛНОСТИ
ЊЕМУ

Сергеј Лавров, министар спољних послова Русије, дао је интервјуу о МПП између Хрватске и Србије. Међународно Признатом Простору. Којег у Сарајеву означавају и као Босна и Херцеговина а Рајко Васић као Босна и Херцеговина и Српска. Кад је добре воље.
Било који Сергеј не даје интервјуе о било чему.
Занимљиво је да је Лавров баш дао интервју уз почетак предизборне кампање. А након Меркелског Конгреса.
У том интервјуу изрекао је неколико општих и познатих ставова Русије, и руског амбасадора у БиХ, али су два посебно занимљива.
Први је да би промјена Дејтона била веома опасна јер БиХ своје постојање у облику државе има да захвали Дејтону.
Други је да су овлаштења Високог представника диктаторска и да их треба укинути.
Читам то као да се ради о упозорењу свима који припремају Уставне Промјене и кориштење недемократских и недејтонских инструмената. Јер. Високи представник у Дејтонском споразуму није добио права која има и која је користио. Добио их је такозваним Бонским Овлаштењима што је немогућа промјена међународног уговора великих сила.
Пошто се Берлин посљедњи упетљао у БиХ, у склопу цијелог Балкана, очито је да се упозорење односи и на Меркелову.
Русија предосјећа да би се на Балкану могао отворити други фронт у борби против ње. Како би се ослабила њена улогу у Украјини и како би јој се поптуно узео утицај на Балкану.
Лавров је упозорио и домаће колаборационисте, сада на почетку кампање, да, ако се нађу у улози побједника, имају на уму Дејтон и то шта Русија мисли о Дејтону.
Упозорење се шири и на Србију. Која се у погледу Косова показала као Јебеш Карактер Који Није Лабилан.
Шта Република Српска треба да прочита из свега.
Да се држи Ко Пјан Дејтона.
Још више него Сарајево Екстази Унитаризма.
У ту сврху треба, послије избора, одбити учествовање у процедурама док се не врати трипартитни однос три нације на челу заједничких институција. Од којих највећи дио уопште нису дејтонске поставке и служе само за доминација муслимана. Прецизније, Сарајлија.
То би требао да буде национални интерес Српске и обавеза свих. А не да есдеесовске и педепеовске прилуде, као што Онај Бубаљ, данас, каже да кандидат Српске за директора Рака, нема квалификације. Јебао га, дотичног Бубаља, Златко Лагумџија у дупенце голо. Послије Кемотерапије, свако је квалификован да води Рак. Осим тога, то те нико не пита, битно је да га води онај ко је дошао из Републике Српске.
Послије избора треба мијењати Устав Републике Српске. Тако ја читам Еванђеле По Лаврову. То је издајнички Устав, јер у њему стоји да је главни град Републике Српске Сарајево. Познато је чији је то Устав и ко не допушта да се то, и друго, промијени. Бубаљуци у Суициду За Промјене.
Из Устава Републике Српске треба избацити све што није Дејтон. У њега се морају унијети и дејтонске одредбе о граници, надлежности које је Српска у Дејтону прихватила да их користи БиХ. Оних десет прецизно набројаних. Морају се унијети дејтонски механизми као права Српске на равноправност, вето, тројну расподјелу свега, тројно финансирање заједничких институција. Укидање, дакле, одредаба Иванићевог такозваног Најпречег Права БиХ над порезима. Избацити Вијеће народа. Јасно је и у Дејтону, а то може да садржи и Нови Устав Републике Српске, да сви имају иста права, сада и већа него у БиХ, јер овдје Црногорац.нпр, може да буде оно што на нивоу Бих не може, али да је ово ентитет Српског Народа. И то треба јасно да стоји у Новом Уставу. Као и Рефрендум о интеграцијама са Великим Мрачним Западом.
Са свим овим, као са Националним Интересом за трајни опстанак Срба и Српске, морају да се сложе, и изјасне, сви. И Опозиција.
Немојте да Лавров троши своје интервјуе на будале.