недеља, 14. септембар 2014.

3220.
ЗАШТО УВИЈЕК
ЗАДЊА
КУРВА У СЕЛУ
ШИРИ ЛАЖИ ДА
ЈУ ЈЕ СИЛОВАО
НАЈБОЉИ МОМАК
У ТРИ СЕЛА

Беентелевизија је послала Црвено Упозорење да је пред укидањем, затварањем о замрачивањем. Чуди ме да ју је промашила и она комета што је прошла Босном и Херцеговином, преко неба.
Медијски стратези Промјена, из пиар лабораторија, обложених смрдљивом ламперијом, заливеном мокраћом и киселим пивом, дакле из кафана, у које више не свраћају ни стоје ни ћане, лансирају лажи о некаквом договору Додика и Лагумџије о именовању Дели Срђана за директора Клинике за Кемотерапију медија, злогласног Рака, који ће, прије него се ухвати за кваку тог медијског регулатора, донијети одлуку о забрани емитовања Беен Телевизије.
Онда Медијска Кућа, БНТВ, РТВБН, ВТТВ, СРТБНТВ, има ту још назива, лансира  то као догађај раван упаду тридесет руских армија и четрдесет тенковских дивизија у Украјину.
Потом важни кандидати и медијски слободари Дижу Свој Глас против таквих кољачких порива Режима. Који иначе воли да коље и мимо кампање за изборе. И неда да се вата крв.
То би требала да буде важна сторије о Мраку којег генерише Режим, и Додик, који ће да прогута јединог слободарског револуционара и промјенаша, Српског Валтера. Беен Брани Српску. СТЈ.
Шта је на ствари.
Чак и ако прихватим неолиберализам, капитализам и све слободе слободног тржишта, опет се мора знати шта може да ради Држава а шта Приватник. Приватник може да проводи Тов Јунади. Али не може да даје подстицаје.
Тако је и са Медијима. Можеш да се бавиш телевизијом, нпр, као Великом Електронском Шатром, за Пице, Певаљке и Пјанце. Али не можеш да се бавиш Информативном Дјелатношћу. Ако ћеш да лажеш и навијаш.
Беентеве је начинио највећу грешку. Својствену само приватницима. Почео је да се понаша као Политичка Странка. Оно што је дозвољено лидерима у политичкој борби, није дозвољено медијима.
Медији, телевизије, као непревазиђена сиротињска забава, могу да се опредијеле за неку странку или опцију, морају то јасно да саопштавају јавности, али и даље имају обавезу да буду објективни у информативном програму. Или да своје емитовање искључиво преусмјере кроз кабл, корисницима странке којој пуше. И од које паре пушу.
Тотално медијско игнорисање од стране Есенесдеа, предлагао сам, прије неколико година, за Атеве. Моји Демократи то нису могли да издрже.
Циљ је био да се јавности Атеве јасно прокаже као једнострана информативна кућа. Телевизијски публикум то не може да констатује ако се објављују и изјаве, интервјуи и извјештаји о ономе ко је сатанизован од стране те телевизије. Онај ко је сатанизован, служи за легитимитет Сатанизатору. И то је апсурд који је опасан по Јавно Мнијење и Јавност уопште.
Сада је у ту замку упао Беентеве.
Рецепт је био једноставан. Позовеш Додика код Сузане а онда мјесец дана пуцаш црњаке. Људи кажу Истина је. Чим дају простор и једнима и другима, објективни су. То више дјелује на нивоу подсвијести и подразумијеваног него на равни рационалног става и јасно изречене убједљивости.
Ну.
Кад је нестало Додика и Есенесдеа, цијењени Публикум Беентеворум схватио је да је та телевизија лансирница лажи и једностраности, да је прљаво навијачка. Приватник није схватио. Његова публика не воли Додика, неће гласати за Додика, али хоће да сазна све информације.
Нестаје, полако, гледаност.
Како Приватник мисли да се подиже гледаност. Лажима. Као што је један други Приватник, исто у медију, рекао Не могу да те подржавам, пада ми тираж.
То је лаж као и она предратна реклама У овој земљи нема магнезијума. У овој земљи нема пара, пизда ти матерна, каже Хасо. А тираж ти пада зато што су лоше новине.
Мој благи савјет медијима. И приватницима.
Не треба да се бавите политиком.
Јер ће политика, кадтад, почети да се бави медијима. А ви курац за то шиљење немате.
Ваше је, ситница једна, да будете само објективни и на дистанци од било кога из политике. И бићете уважавани, имаћете публику, читаоце и паре.

Или ћете сви постати Курве Таблоидске.