субота, 30. август 2014.

3189.
МАЛИМ НАЦИЈАМА
НАЈПОТРЕБНИЈА ЈЕ
ШИРОКА
СОЦИЈАЛНА СТРАНКА

Не кажем да нису потребни и конзервативни кретеноиди, Фелационисти и Колаборационисти, нпр. Али више у улози боцике и чичка, да мало опомињу на зло.
Широка социјална странка, Странка Социјалног Савеза заступа оне слојеве, који све више постају један слој, који су страдали у неолибералној глобализацији, транзицији, територијализацији и свеопштој западној деструкцију православног и славенског свијета.
Странка Социјалног Савеза укључује у свој корпус и бившу радничку класу, и незапослене бесперспективце, и вјернике, и сељане и пољопривреднике. А поштене интелигенције колико дође, дође.
Таква странка говори у име тог широког слоја. Није убједљива само због тога што има много чланова и много гласова. Већ има и много друштвених, социјалних, егзистенцијалних, слојева.
Очување такве странке, Странке Социјалног Савеза, врхунски је национални циљ. Не могу да кажем да је једнак очувању цркве, језика или земље. Али, јесте један од пресуднијих циљева.
НДД Сфера, Нација Држава Друштво, сама са собом и са свијетом, са територијалистима, завојевачима, сусједним непријтељима и сусједним недобронамјерницима, чак и са браћом, комуницира преко политичког рјечника Странке Социјалног Савеза.
Свака друга странка има сужен вокабулар, сужену оптику, сужен спектар кредибилитета.
Стога је недопустиво ССС инфицирати финансијашима, тајкунима, интересима, парама, непотизмом, каријеризмом, ауторитарношћу, ортодоксношћу, екстерном моћи, удбашима и убаченим ненародним елементима.
У тренутку пораза на изборима, чак и само за пет или десет посто гласова, таква странка се распада. Као странка Бориса Тадића.
Јер сви побројани, и непоменути, одлазе под друге чадоре и скуте. И собом носе своје ванстраначке релације и моћи, тражећи ново гнијездо, топлу коку, гдје би своје моћи излегли у размјери да могу да јој поједу батак, џигерицу о врат.
Странка Социјалног Савеза је креатор НДД оријентира. Она, својом социјалном ширином, креитра координатни систем и систем вриједности једног друштва. Иначе ће Цеца Мишко и Бизмиз преплавити све.
Свако ко дјелује као генератор у ССС, или у јавности и политици у њено име, мора да буде потпуно извраћен. Пред Богом, пред Јавношћу, пред Странком.
Нема мјеста питању Има ли нешто што Ми, Јавност и Бог не знамо.
Ако има. Па, онда пљунеш и залијепиш етикету Неупотребљиво.

И ногом удупе.