уторак, 25. фебруар 2014.

2703.
ВЛАСТ
И МЕЂЕДИ

Кад пропада Власт. Кад ти превише међеда почне улазити у кабинете или кад си приморан да их дочекујеш и ван кабинета. Томан, Начертаније о Власти и Међедима, 7679.
Премијер Белгије Елио де Рупо отишао је јучер на аеродром и, са другим званичницима и свом силом новинара, дочекао два међеда из Кине.
Добро. Нису то обични Међеди, ко ми. То су Панде. Једно је Панд а друго је Пандица. Они ће бити у Белгији 15 година а Држава ће Кини плаћати милион долара мјесечно. Луксузно имање са плантажама, вилама и базенима, гдје ће бити Панде, коштало је ко светог петра кајгана, ко Јануковичево, 10 милиона еура.
Па мора тај хермафродит од државе, Белгија, пропасти кад Предсједник Владе, кога су једва изабрали, дочекује Међеде на аеродрому. И баца толике паре.
Како у том Бриселу нема Пленума, Транспаренсија, Оштре нуле, Канистер револуције. Да им јебе матер што су толике паре Пореских Обавезника потрошили на зајебанцију. А да им јебе оца због тога што је премијер од силних милиона опљачкао пола.
И на овим просторима, просторима Бивше Јованке,  предсједници влада примају Међеде, одају им почасти, одлазе им на ноге а све то прати јавност и новинари. Неки и ангажују Међеде.
То се код нас зове Екстерна Моћ. У Белгији још не знају шта је то. А нису чули ни за К&К. Криминал и Корупција.
Немам ништа против Међедизације ових простора.
Само, треба им дати већи значај. За сваког направити кућицу као што су Панд и Пандица добили, у чему су дошли из Кине. Не мора бити Пагодица, код нас се то каже Погодица, може и уџерица. Не мора бити са стаклима, може и са решеткицама.
Тако би елиминисали Међедизацију по основу снижених критеријума компетенције и референција и по основу утицаја Екстерне Моћи на јавни демократски и процедурални политички и економски живот.