недеља, 23. фебруар 2014.

2699.
СТИГЛА ЈУЛИЈА.
ЈОШ ДА ДОЂУ
КОЛАЧИ.

У складу са оном историјском антигладничком. Ако немате крува да једете, једите колаче.
Украјинци ће још дуго да једу колаче.
Иако је стигла Јулија а отишао Јанукович, ништа није завршено. Наивна је Јулија ако мисли да срећа, стабилност и напредак долазе у диму разрушених и спаљених тргова. Као што је био наиван и Јанукович, ако је оно његово а не интернет пропаганда, што је градио виле. Требао је градити облакодере. Ни једна револуција не руши облакодере и торњеве.
Ништа, велим, није завршено.
Сва историја се своди на историју Џингис Кана.
Из седла у седло. Док не освојиш толико да мораш да пропаднеш. Тако ће бити и са Нато Пактом. А Украјина и остали ће се, дотад, најести колача у Пизду Лепе Матерне.
У историјском смислу, пак, то ће бити садпасад.
Моја Висока Представница, а сада и Савјетница за Националну Безбједност, припремила ми је анализе из којих сам сазнао како ни Брзи Нато не може брзо. Није лако и брзо и стојећи.
Зато још ништа није завршено.
Иако је Војна Операција Кличко дуго и прецизно планирана да се догоди и заврши за вријеме Зимске Олимпијаде.
1997. године Нато је на Црном Мору одржао морнаричке вјежбе са Украјином. У јуну 1998. Збигњев Бжежински стигао је у Кијев и изјавио да Украјина  треба да се припрема за придружење Нато Пакту 2010.
Сад је, веле, 2014. А још ништа.
У Украјини је почело Тешкоје Сраније кад је Предсједник Јанукович, легално изабран и са легалним уставним овлаштењима, одбио да потпише приступницу за Европску Унију. Кобива, ЕУ је спас. Излаз из колача. СТЈ.
Међутим. Кад је потписан Споразум у Мастрихту, о коме се непрестано прича као о Свијетлој Мајској Зори Европе, није прошло ни тридесет часова а Буш Старији, мада су сви Бушеви Стари УПМ, изјавио је, отприлике Драго нам је да су наши савезници у Западној Европској Унији одлучили да оснаже ту институцију као европски стуб Нато...
То се, током времена, заборавило. А и ко ће да памти шта говоре ти регани, бушеви, клинтони.
Ти подаци моје Савјетнице ЗНБ само су потврдили моју тезу да је ЕУ слуга Нато Пакта који је слуга САД и да САД, односно Нато Пакт, могу да се понашају према ЕУ као и према Русији. Ако хоће.
За то вријеме расте употреба колача.
Ну. Да се вратим на сценарио Из седла у седло.
Кад ће, дакле, да пукне тај крпељ звани САД. Кад ће нарасти толико да ће морати да пропадне.
Као и сваки пут у историји, то не зависи само од САД или од повољности јачања и ширења у униполарном свијету. То зависи од околности и вањских фактора. Ни Хитлерова Њемачка није пукла изнутра и због својег јачања и ширења. Већ када је тиме довела до сједињавања несједињивога.
Збигњев, кад кажем Збигњев подразумијевам САД, Нато и њихову Интернационалну Силу, као да не мисли да ће својим дјеловањем једног дана ујединити Русију и Кину. И Индију.
Европску Унију сигурно неће јер је то Наш Европски Стуб.
А дотад. Колачи, дабоме.
Украјине што се тиче.

Тек је почело. Шта све треба да ураде да би стигли о Пленума. Најежим се кад помислим.