четвртак, 26. децембар 2013.

2563.
ЕСЕНЕСДЕУ
НЕ ТРЕБА ПОДРШКА
ЕСДЕПЕА НИ
КОД ДИМЊАЧАРА
ПА НИ КОД
СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ

Агитпроповски земљани медијски лонац Сараја лансирао је тезу како би Есенесде могао поново поднијети захтјев за чланство у Социјалистичкој Интернационали.
Та Курчева Интернационала, подсјећам, избацила је Есенесде из својих редова и кругова по основу пријаве Лагумџијиног Есдепеа. За избацивање су гласали и Соцбраћа Оног Милановића. Све са идејом да се Булкан поптуно социјалдемократизује. УКК. Красни.
Сада извори ниски Есдепеу кажу да Есдепе, и Лагумџија, не би имао ништа против да се Есенесде врати у СИ.
Неподношљива је та сарајевска понижавајућа вјештачка умилност.
Пошто су нас опањкали и избацили, спомоћу својих братских европских унитатиста, сада би нас радо држали на процедурама а ми да пред прагом машемо социјалдемократским независним репом чија судбина ће зависити од Лагумџије. МВЈ.
Прилично добар покушај креирања отоманске параситуације у којој би Есдепе обећао Ахднаму Есенесдеу.
Што се мене тиче, Социјалистичка Интернационала може да пјева борбене. Прије тога може да, диљем социјалистичког, и недемократског свијета, објави плаћени оглас на цијелој страници, укључујући и Незасите, о томе како су учинили неправду Есенесдеу. Па потом да дођу на ноге, Овдје, да мало цмиздре. Платићу им јевтин ручак у неком хладном свадбеном салону. Па да, онда, размислимо, једно десет, двадесет година.

А Есдепе, странка која има најбољег министра у верзији ФБХ, и која је носилац Црне Ташне Седмог Дана, и којој приличи да буде чланица Интернационале Црних Замјенских Ташни, треба да Милораду Додику подигне бронзани споменик на свакој већој сарајевској раскрсници. Да тури главушу у костретну торбу и да шути. Јер. Да Додик није показао душу и оставио Злагумџију на мјесту министра ничега, Партија би му се распала и претворила у невладино удружење киријаша.