среда, 4. децембар 2013.

2509.
ДЕСТИНАЦИЈА
НАТО
 

Краљевски институт здружених видова за одбрамбене и безбједоносне студије, смјештен у Вајтхолу, Лондон, www.rusi.org, разаслао је по Босни и Херцеговини, и по Републици Српској, на ћирилици, књигу, студију, под горњим насловом, и са поднасловом Реформа одбране у Босни и Херцеговини 2003 – 2013.
Студију су написали Рохан Максвел, виши савјетник за политичко-војна питања у Нато Штабу у Сарајеву и Џон Андреас Олсен, активни службујући бригадир норвешког Министарства одбране и гостујући проф оперативних вјештина и тактике на шведском Државном колеџу за одбрану.
РУСИ је Независни Тенк Тинк. Кад се помене Независни, Независне, Независно, СТЈ, потежем осамдесетчетворку, пјешадијски митраљез скинут са руског тенка.
РУСИ је толико независан да је ангажован на најосјетљивијим истраживањима везаним за одбрану и безбједност. Основао га је Војвода од Велингтона, 1831. године, кад Нато није био ни у мудима.
РУСИ Студија је забрањена за копирање, факсирање, дркање, орално задовољавање на познатим интернетским технологијама као и на оним које ће тек бити пронађене.
Троколосијечна је. Пропагандна. Директивна. Обавјештајна.
Добили су је сви српски званичници било ког нивоа.
Тинк Тенк стога преводим као Тенк који улази у Памет.
Када изоставим пропагандне просерице, цитирање Андрића, назив одјељка Рат и мир и напомену да мишљења и закључци припадају ауторима а не представљају званичне ставове Натоа, могу мирно да закључим да је цијело Крвопролиће СФРЈ подузето да би Нато добио Територију, Лопови Демократију а Народи Го Курац. У народу познатији као Гокурчин.
Досадно ми је да детаљно обавјештајно анализирам Студију РУСИ. Даћу само неколицину занимљивости.
Постоји одјељак који се зове Мисија БиХ. Познато је да је Младен Босић говорио да има Мисију, мада сам ја био увјерен да има Диоптрију. Мисију да Сруши Додика. Не зато што неће у Нато него због сарадње са Кустурицом.
Тај одјељак почиње историјским догађајем из маја 2003. Када је Педи Ешдаун, у народу познат као Педер Педи, са стварним именом Џереми Педи Ешдаун, кренуо у одлучну акцију да уједини оружане снаге у један систем. То је био први корак ка Нато Територији. Зато је ту и доведен, Пизда Му Матерна. И зато га је Бака Ројалица одликовала чим је завршио Мисију.
Има и напомена да ова Студија даје процјену након десет година и препознаје лекције из БиХ које би се могле примијенити на друге сценарије.
Тако се и на наш Сценарио примијенила нека студија од прије тридесет, четрдесет, година.
Ми мислили да смо страшни националисти, фашисти, кољачи и агресори. А обични смо Територијаци Натоа. Пичке Једне (Михајљица је аутор студије О пичкама).
Студија нас третира као Групе. Једна група су Бошњаци и Хрвати а друга Група су Срби.
Студија је писана по класичном заданом обрасцу. Има и скраћеница, као и код мене. Неке су занимљиве. ИПАП.
На једном мјесту се каже Услови које је дефинисао Нато умногоме су се поклопили са Оебсовим Кодексом понашања.
Све што је дјеловало у БиХ, дјеловало је у корист Натоа.
Каже се и да је Странама било јасно да би Педер Педи могао посегнути за Бонским овлаштењима. И Бонска овлаштења су донешена ради службе Натоу. Бонске овласти за Босанске области.
И на крају стоји закључни одјељак. Дестинација Нато. Гдје се каже да три војске нису могле опстати јер би то онемогућило чланство у Нато. Мада је то замаскирано У једну, јевтинију и ефикаснију. Какви су будалаши били учесници у Мисији, Комисији за реформу одбране и цијели идиотаријум. И гдје се каже да Демилитаризација није прихватљива ни одржива јер земља има Легитимне Безбједоносне Потребе. Крв Ти Јебем. Каже се да је ПфП, Секс фор Пис, већ раније испробана формула, добро послужила и у БиХ.
Трећи посљедњи закључак, као одговор на унапријед постављен пројектни задатак, говори о Правцу, Концентрацији, Одлучности и Комуникацији.
А то значи, појединачно,
·         Одабрати одговарајући правац, оквир и резултат.
·         Додијелити и одржавати потребне ресурсе.
·         Држати правац.
·         Завршити повезивање становништва, политичара и војске.
Концентрација подразумијева да имате праве људе, лидере и особље, на правом мјесту, и да им осигурате потребну количину административне и практичне подршке све док им је потребна.
Моја поноћна студија каже да још нису нашли све људе, лидере и особље. Али траже, траже.
Кад ти поразе војску, Укопација није завршена док ти не напуне главу, џеп и чмар. Томан, учење о Окупацији, 71689, година 1830.