понедељак, 2. децембар 2013.

2505.
ДА ЛИ СУ
СЕЈДЕФИНЦИ
ПРЕШЛИ ПРАГ
 

Толеранције. И зна ли ико више због чега траје трагедија једног безначајног питања. Нека ми опросте и Цигани и Јевреји, не желим да их назовем ни Мањинама ни Осталима, нисам ја Хрват из Вуковара, нити Мушко из Хрватског Брака а ни Лагумџија, да сваког Комшића класирам као Мањину, али вријеме је да кажем да нас Дерво Сејдић, Јакоб Финци и Глупи Брисел, зајебавају.
Случај СФ двојца постао је одавно Парада Понора. У којој Брисел демонстрира шуваљиву бригу за интегрисање БиХ у ЕУ, једнако енергичну као што кинески сељак показује намјеру да своју циглу од глине, пљеве и трске, угради у Кеопсову пирамиду. У којој Сарајевски Политички Круг изводи представу Сарајево Филм Фестивала или Малих и Експерименталних Сцена под заједничким називом Како Нагузити Хрвате, епизода 638. И у којој Секта Црних Унитариста чека иза кулиса да јурне у Устав. Или оно што је од њега остало.
Али ништа од тога појединачно није битно колико је све то заједно, и друго, битно у пројекту Дезинтеграције Републике Српске и Дејтонског устава и Споразума. Због тога је и дизајнирана тужба СФ. Треба се сјетити времена у коме се то догодило и тадашњих политичких процеса, догађаја и одлука. Мада остављам могућност да то група Седеф, Сејдић – Финци, није знала. Није знала да ће бити употријебљена.
Бројне варијанте и натезања, трговина такозваних Федералних Партнера, између осталог и правима и надлежностима Републике Српске, велика су шума од које се не види неко важно дрвеће.
Али довољно је схватити да се, између осталог стално инсистира на посредном избору Српског Члана Предсједништва БиХ. Па разазнати да су Трн У Оку Срби а не онемогућавање кандидовања СФ.
Каква филозофска интелектуалуција може да повеже право на кандидовање Циганина или Јевреја са начином избора Српског Члана.
Мислим да је дошло вријеме да се Република Српска повуче из тих преговора.
Да се коначно обустави та фарсична представа у којој и Брисел и Сарајево показују фалсификоване потребе за исконском демократијом и хуманитарном галантеријом. Да се обустави продукција политичког кича у којој главну улогу игра Сарајевски Политички Круг и његови блефери, Бакир и Лагумџија, којима само недостаје Комшић па да Тројка Пајаца буде потпуна. Да се обустави бесконачна представа о неважним питањима за Босну и Херцеговину и за европске интеграције, која, као центрифуга, цијели овај простор Наказе БиХ, разбацује све даље и даље од Европе, у крила Анкаре, Арабије и Ирана.