среда, 13. новембар 2013.

2457.
КАКВЕ ЉУДЕ
ПРОИЗВОДИ
СЛОБОДА
И ДЕМОКРАТИЈА.
КАО НАДАН
И МЕРСИЈА.
 

Хрватска има нову представу за але, будале и шакале.
У сјени је остала најава ППВ да ће за који дан бити покренути поступци против Неких Тајкула јер су узимали кредите без потребних потврда. ЈТК. Јебо Те Кредит.
Након што је Србија изједначила на 1 : 1, Санадер – Мишковић, Хрватска је опет повела. Ухапшен је Надан Видошевић, вишестољетни предсједник ХГК, Хрватствене Господарствене Коморе. Чиме је доказао да је коморско организирање, иначе и свуда, ГОК. Го Курац.
Као и што је уобичајено, на Булкану, и овај случај, аутентични хрватски производ Надан, Хапсимо Хрватско, фалсификат је. И представа за јавност. Не у смислу невиности крупног и чупавог Надана. Већ у смислу ситноће. Оно што је он, засад сумњано, опљачкао, ситница је у повијести слободне и неовисне Хрватске.
Као што је ситна и Мишкова мућкалица се неким путним предузећем.
Иза њега и њих су читаве хорде пљачкаша. У тим хордама је и опљачкани народ. Колико је предратних Незнамкудовића и Незнамодакледовића дошло до иметка, бизниса, угледа и моћи. Колико их је опљачкало само један прозор са туђе куће. У рату.
Процесе увијек посматрај социолошки. Ако посматраш само политички, ослијепићеш. Томан, Учење о борби генерација, 368.
Хапшења по Булкану нису никаква Борба Против Корупције. Мада то, можда, теткама и течама у Бриселу тако може да изгледа.
Ради се о смјени генерација.
И то, на двоструком колосијеку.
На колосијеку Тајкула, Богаташа Ајкула.
И на кослосијеку Лидера и Вођа.
Ни једно хапшење у историји није учврстило право и правду. Свако је учврстило вођу.
А Мерсија. Њу је убила земља јер с њом отимала за два зарђала лима. Била је скупљачица Секундарног Живота.
Мерсија је такође производ Слободе и Демократије коју су донијели ратови. Које су кретеноиди и дивљаци искористили за смјену генерација. На више колосијека.