среда, 7. август 2013.

2250.
САРАЈСКА
ДЕПОНИЈА
СМРДЉИВОГ
ПАТРИОТИЗМА
 

Страшила круже Сарајевом.
Страшила Дезоријентисаног Патриотизма.
А сваки патриотизам који обухвата Алију, Аманпур, Неубијеног Генерала, Ђенерала Дивјака, Цацу, Ћелу, Ганића, Лијана, Бакира и Злају, мора да буде дезоријентисан.
Марко Вешовић, наводно сарајевски књижевник, самозвани стјегоноша Мултиетничког Патриотизма, посебне врсте Сарајског Усраног Патриотизма, и копљаник против Четника, Агресије и Геноцида, већ дуље вријеме пизди, тумара и урличе у саставу тих Страшила Сараја.
Маркан Бег, иначе Црногорчина, једно вријеме је био умислио да је Велики Везир па је мрвио Четнике, и било кога коме Сарајево није показало умилну ноздрву, снагом највећих глечера.
Није схватио, јадник, да је и он, као и Ђенерал Дивјак, и сваки други Лијановић или Пудар, само лутак на зеленој јелки сарајевског позоришта за странце, усранце и лаж. Само лоптица скочица. Накурњак.
Кад се, након стотина дволитара попијеног античетничког алкохола, мало притријезнио, схватио је да је ГКК. Го Ко Курац. Он каже, у писму е Прдоњи, спао је, дакле, Велики Везир Маркан Бег Даринкин, на е Говнине, шта уради, Даринка, Сунце Ти Јебем, Осјећам се ко Џамијски Миш.
Јебеш Бошњачког Патриоту који не зна да у џамији нема мишева. Џамијски је праг. Јер се не прелази у обући. А миш је црквени. Јер у цркви има пшенице и хљеба за причешће.
За тај излив голотиње Марка Вешовића и јаука о томе како за двадесет година борбе против Четника није добио ни курац, повод је била нека вече на којој је говорила она Просеруља, Би Серко.
Марка Даринкиног је то толико испиздило да јој је обећао бити доживотни непријатељ. Каже, говорила је као да је читав рат перовела у Сарајеву. Као да су јој четничке гранате падале у крило и међуноге, кроз подеране димије. Каже Маркан Бег да је све то наплатила и да је београдска богаташица. А он, универзитетски професор, академик, Курчин, турчин, Патриота, превео сто иљада нечијих стихова, књиге писао и пишао, го ко џамијски миш.
Што се мене тиче, не мора више ништа писати, пишати и преводити. Нека преведе само још једну шачицу стихова.
Све је плаћено
Марко Доњи Вешовићу
Све
Од бањалучке Копилади
до београдске Бриселади
Све
И задњем Никоговићу