уторак, 6. август 2013.

2249.
ЈАВНИ
БУЏЕТСКИ
СЕРВИС
ЕВРОПСКЕ СРБИЈЕ
 

Коначно ме неко чуо.
Откад предлажем да се Ертеерес пребаци на буџетско финансирање. Сад ће Србија то да уприличи Ертеесу и Ертевеу. Приштину ко јебе.
Додуше, моје намјере су из посве друкчијих разлога. Укидањем претплате у Републици Српској, фантомска и противсрпска БХТ постала би оно што и јесте, Сарајска Тева, ба.
Али. Било би још добитака. Не би народ српски и грађански у Републици Српској био малтретиран за ту претплату, тужен и прогањан, већ би, такође, из народних пара, из пореза, био организован сигуран извор прихода.
Та буџетска ставка била би продискутована у Народној Скупштини. Нема бољег мјеста. Без обзира што би се опет нашло неко Стадо Чавића које би зјајило Режимски Буџет, Режимска Скупштина, Режимски Медиј. Како није Режим опасан кад из буџета финансира полицију и просвјету. А опасан је кад финансира медије. Кроз Парламент.
Финансирање Радио Телевизије Републике Српске из буџета значило би и потпун увид у издвајања али и у трошење средстава. Друго, појачало би скупштинску уређивачку политику. Народна скупштина била би одговорнија за формирање разних тијела која би дјеловала на уређивање и пословање.
То сам предлагао и странцима, кад сам био против БХТ, ПБС, ПЛМ. Како ли се звала. Нису хтјели да слушају. Каква Скупштина. Схватио сам. Ко јебе народ, бираче и представничку демократију. Сарај Копита има да се пита.
У Србији је буџетско финансирање предвиђено на двије године. Послије ће видјети шта ће.
Настрану зајебанцију. Телевизија је озбиљна државна ствар. Не знам за Србију. Али Српска још увијек мора да гради Државу од себе.