понедељак, 5. август 2013.

2247.
ЧЕМЕРНО
И ЈАДНО
 

Морам да признам да пројект разарања друштва, јавног мнијења, медија, свијести сваког друштвеног активисте и представника, патриотског колективизма, функционарства, оптимизма, општедруштвених циљева и сврхе напретка, даје резултате.
Отварање путног грађевинског комплекса Чемерно, неоспорно је нешнлџеографиковски подухват на просторима и цијеле бивше СФРЈ. Ко је имало детаљније гледао ону земљојебину нестабилног плочастог, водопропусног и пјешчарског материјала, јасно му је да је свака изградња ондје подухват. Ако ништа, изграђен је тунел дуг више од два километра. То више нису простори за формирање Прве Пролетерске. То су простори европских комуникација.
А како је то прошло у јавности. Која садржи све оно што сам на почетку набројао. И много непоменутог.
Блиједо. Јадно. Чемерно.
Као што нико од овдашње провинцијалне блиједетеле, у шта не убрајам Федерацију, Сарајево и турке, није адекватно и еквивалентно схватио и прихватио градњу Аутопута Бањалука – Градишка, или градњу Андрићграда, тако ће понижено бити и ово градитељско чудо.
Понижено, у мјери да ће нашкодити властима, администрацији и политичким странкама на власти. Режиму. Како режи тројац ЧИБ. И Прцнадак.
Јер. Након изградње Аутопута и Андрићграда, Режим је изгубио изборе у Градишци и Вишеграду. Добро. Уз садејство локалних есенесдеових будалаша.
Данас многи нису дошли на Чемерно.
Јадно.
Данас многи форсирају, као важније, вијести о томе шта кажу поједини турци, шта кажу вулићи, куковићи, курцовићи, празномуди, лајкијари, писмари, извори познати пробранима.
Сутра ће већ кренути сторије о томе како је на Чемерном украдено 316 милиона марака. Шта марака. Еура. Како су на сваких сто метара, у тунелу, на ростфрајним кукама, стајале кесе са милионима. За Режим. За Министра. За Владику. За Редитеља. Зато су они и пресијецали врпцу, да неко прије њих не дође до кеса. Покрадено је толико да јер ЕБРД, њен удјелитељско-сажалитељски одјел, одлучио да удијели Републици Српској сто милиона еура, да само мало санира ситуацију.
То безвређивање свега постојећег, којег систематски проводи Плаћеничка Политичка Копилад, јебо им Чика Сима матер и у реалном времену, болесници и други свакојаки намјесник ђавола и тме, уништава саме темеље друштва, државе и нације.
Чини исто оно што већ двије деценије чини Политичко Сарајево, његови и страни турци, нудигузи и потопници, доводећи Србе и Републику Српску у рубрику Геноцид. У рубрику Агресија. У рубрику Шумска. У рубрику Четници. У рубрику Безизлаза.