четвртак, 23. мај 2013.

2118.
STRATEŠKO
PITANJE
REPUBLIKE SRPSKE

Republika Srpska nema problema unutar BiH. Čak i ako se unutar BiH ubroji i međunarodna zajednica. Dejtonski sporazum je riješio sva pitanja Republike Srpske i Srpskog Naroda u BiH. Bosne i Hercegovine nema. Postoji samo Republika Srpska, Federacija, Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Muslimani.
Republika Srpska ima problema izvana. Dio Međunrodne Zajednice, u saradnji sa Unitarističkim Sarajevom, neprestano čini problem Republici Srpskoj.
Treba pogledati samo posljednje objave. Mali Riker, Baba Pak, Frustrejšn Mun, Pardon Bosanci...
Da ne bude problema izvana, Republika Srpska mora da razmišlja strateški.
Uzalud je dejtonska samostalnost Republike Srpske, unutar BiH, ili izvan BiH, što me veseli, ako nećemo imati nove Generacije Samostalnosti, Nove Dejtonske Stranke, Nove Borce Dejtona.
Ako ćemo imati transseksualce koji će Danas Jedno, Sutra Drugo, danas anarhisti, sutra pičkisti, danas nacion, sutra kolaboracion, onda smo uzalud ginuli. I onomad u rovovima. I dosada. U Hagu. U na Vlašiću. U Aprilu. U Butmiru.
Na političkoj sceni Republike Srpske moraju da se njeguju nove generacije političara. Drugi, treći, četvrti, najmlađi ešalon. Koje će nastaviti Put Samostalnosti. A neće uključivati banalnu otporbu koju mi nekidan demonstirara studentkinja Političkih nauka u BL, pitanjem Kuda vi vodite Republiku Srpsku. Ili mladi student konstatacijom Referendum je bio fol.
I neće uključivati prozukle Cenpićke, Milojeviće, Ivaniće Antinepotiste, Čaviće Srebreničke i slične Prodavačice Ljubavi Srpske za Strance Drske.
Njihova minornost je u istorijskoj okolnosti. Dok glavni daju Kosovo, oni daju Srebrenicu. Svako prema sposobnostima.
Budućnost Srpskog naroda Ovdje i budućnost Republike Srpske, zavisi o tim novim Generacijama Samostalnosti.
Nacionalne drkadžije koje istražuju gdje radi žena ovoga ili onoga, koji glume Ekonomske Institute a imaju jednog zaposlenog sa platom od 410 kaemova i neplaćenim doprinosima, kao što je Aleksa Smilojević, koji sinoć sere o ekonomiji na Beenu, koji popuju o pljačkama a uništili su sve, koji se nisu suprotstavili nikome, njihove žene ne računam, koji nemaju muda ni za kesicu čaja, ne mogu odnjegovati Nove Generacije Samostalnosti.
To mora da uradi Esenesde. Kao birački najpodržavanija politička snaga na nekoliko poslednjih izbora.
Ali. I SNSD, boreći se protiv Dnevnih Gubara, nije do sada obraćao pažnju na to.
Stoga će, ubuduće, to morati da bude jedan od glavnih pravaca političkog djelovanja Esenesdea.
Uinili smo dovoljno za svoje pobjede, za svoju Političku Robnu Marku, za promociju cijelih galerija lidera, za politički proboj najširih slojeva birača i građana, za etabliranje Republike Srpske u postratnoj anarholiberalnoj stabilizaciji mira u BiH.
Sada treba da učnimo nešto za Dugoročnost.
Ne možemo se pouzdati u Ivaniće, Čaviće, Bosiće. Nisu pokazali spremnost da se žrtvuju i da odnjeguju političke nasljednike.
To su Goli Kolaboracionisti. Bez gaća.
Republika srpska mora postaviti nove kriterije za ulazak u politčki mozaik. Samostalnost. Samostalnost. I Samostalnost.
Nama ne trebaju napredni, progresivni, srpski demokratski, novi socijalistički, tolerantni, transparentni. Nama trebaju Samostalni.
Na sljedećim izborima, sljedeće godine, treba da pobijede oni koji istaknu Samostalnost Srpske.