субота, 27. април 2013.

2075.
ŽIKA REŠETKA
I SNAGE FEDERACIJE

Sve do jučer sam bio nepravedan, neoprezan i nerealan. Mislio sam da je Federacija samo skup avlija, da nije Država u punom smislu STJ. Prevario sam se.
Samo Državetina može da uhapsi svog predsjednika.
Zato niko normalan i nije htio da bude Prijesednik Federacije.
Snage Federacije su konačno pobijedile. Sada će u svakoj županije sunce posebno da izlazi. A ne zajedničko, unitarističko, koje liči na mješavinu faca Tkomšića i Žike Rešetke.
Tihić i ne zna koliko je sretan što je ispao iz vlasti sa Zlagumdžijom. Ni jedna prava Državetina ne hapsi opoziciju.
Koliko je Federacija Državetina vidjelo se i po tretmanu u procesu vršenja lisičenja. To je stručna sintagma, u skladu sa najboljom evropskom praksom.
Žiku Rešetku vode policajci koji izgledaju kao manekeni. Kao da su obojica momci one Lime ili one Bunde. Kežl stajl, STN. Nekalajisano. Visoki, mladi, Rej Ban. Prosto čovjeku dođe da barem jednom u životu bude onako priveden.
To je tretman za Prijesednika.
A one ostale vode obični prašinari. Nejednake im čizmne, nejednake jakne. Onaj jedan pozajmio čizme od ženinog brata. Na koljenima imaju one štitinike za građevince armirače, kao da su ih hvatali pod kokošinjcima.
I Prijesednik ide uzidgnute glave. To je ličnost, gromada. Osnivač stranke. Koju ne lome istorija i obični događaji. A ostalima glave utrpane u njedra. Pičke Jedne (autorstvo M. Mihjaljica, op. a.).
Dobro. Žika Rešetka, Prijesednik, pao je zbog sedam tisuća Kaemova. Kažu. Kriza je, jebiga. Nema se više. Jebo li ti, Sorošu, i ostali Fainasijatori, svoju tetku, što ne popraviš taj sistem pa da Prijesednik uzme pravu korupciju a ne koru od korupcije.
Nu. Malo sam se zajebavao. Subota je. A treba nešto i ozbiljno reći. Federaciji. Što se odnosi na Međuzaj i Sarajkrug.
Dugov vam je i trajao. JVO.
To je najozbiljnije.
Mada bi trebalo vidjeti ima li ikakve veze odlazak Žike i Jednog Ambasadora.
A Bošnjaci, mislim SPK, bi trebali vidjeti kud vodi njihova politika Žrtve, Autizma, Glavnonarodnujućeg i Eksluzivističkog. Da li bi, možda bilo bolje, da sjednu sa druga dva naroda, prvo sa Hrvatima, sad u Slobodnoj Federaciji, i da dogovore DDT, Dejtonsku Demokratsku Trojnost.
Kad je Srbija priznala Kosovo, možete i vi priznati Hrvate. I Srpsku.