среда, 24. април 2013.

2067.
A KAD ĆE
AMBASADOR
SOMALIJE NA RTRS
 

Objavljivanje intervjua sa Am Amb nakon očigledne provokacije sa dolaskom u Republiku Srpsku uz prethodnu javnu poruku da ne želi da se sastane sa Predsjednikom Republike, svrstavanje je uz provokaciju.
Na čijoj je Erteeres strani. Dakle.
Otimao sam se da povjerujem. Jedan moj stranački drug odavno tvrdi da će ta medijska kuća biti protiv aktuelne koalicije na vlasti. Pred izbore 2014.
Am Amb Mun poslao je svojom frustritrajućom porukom jasan signal. Učiniće se sve da se Esenesde skine sa političke pozornice. Zato je određen Legitimni Cilj. Dodik.
Njegova priča o stavovima o Karadžiću i Nato samo je priča. Odavno su poznati stavovi Dodika i o jednom i o drugom. Na javnim predizbornim skupovima. Pred toliko špijuna.
A inače u demokratskim zemljama niko ne smije da svjedoči protiv optuženika. Treba svi da svakog jutra ponavljamo za Sarajevom. Zločinci Ratko i Rašo. Ne treba sud.
Obaveza je svakog građanina, na koje se toliko poziva AAM, da sudu kaže sve što zna, i osuđujuće i oslobađajuće.
Izjava da se neće sastati sa Predsjednikom Republike svojevrsni je Prijeki Sud. To je Diplomatski Hag za Dodika i Esenesde.
Pozivanje takvog aktera u emisiju, više je nego slaganje sa njim.
Osim ako se on sam nije pozvao. Što je još gore.
A najgore je, kad je već došao, što tamo nije raščerečen, onako kako naše televizije znaju da raščereče. Dragi Amb, kako idu ustavne promjene u Federaciji.
Novinarstvo spalo mediju za uši.
Znam. Da nije frustriran, sada bi Am Amb nazvao Dodika i rekao Ukloni onog Vasića. On je smetnja na putu prema napretku, atlanskim integracijama, pomirenju i razmržnjenju.