среда, 6. март 2013.

1999.
PROVINCIJALNE SUDIJE
NE MOGU SUDITI
LIGU ŠAMPIONA
 

Nepojmljivo je da je sinoć prošao Real a Mančester junajted otpao. Real nije bolji tim, ni sinoć, ni tokom cijele sezone. Real zaostaje trinaest bodova u ligi gdje ima samo jednog konkurenta, Mutd je vodeći u ligi gdje ima nekoliko konkurenata.
Nepojmljivo je, jer je Mutd sinoć bio bolji tim.
Nepojmljivo je i da mu se ne sudi ni jedan od četiri penala. I da mu se isključi Nani koji je načinio nenamjeran prekršaj. U stvari, sumanuti Ramos, koji je samo malo prisebniji od Pepea, jer je poznat da ne gleda kud trči i šta radi, i za njim tokom cijelog prvenstva idu žuti kartoni ko proliv, došao je Naniju s leđa i natrčao na njegovu kopačku. Kada je Nani krenuo na loptu nije mogao vidjeti Ramosa. I stoga mu je, možda, moguće samo dodijeliti žuti karton.
Nu. Turski sudija Cakir ima kompleks provincijalca. On podsvjesno ne podnosi Evropu. Došao je iz PLM. Iz Pizdinaca. Sa idejom Ja ću im pokazati usred Mančestera. Osim toga, ne treba zaboraviti da u Realu igraju igrači iz njegovog podneblja, njegovog porijekla, iz islamskog područja. Da je u pitanju neka ekološka zelena religija, ne bih to povezivao. Ali, u ovom slučaju to nije moguće izbjeći.
Čak je i onaj Zvjerkan, Murinjo, rekao da je ispao bolji tim. Dobro, perverzni koučopatolog puca na Fergusonovo mjesto pa je zato bio fin i prema Fergiju, na terenu, i u izjavama.
UEFA ne bi trebala da delegira sudije provincijalce da sude vrhunske utakmice. Turska je provincija u svakom smislu, pa i u fudbalskom. Njihove sudije se razumiju u fudbal Ko Mara UKK.