петак, 25. јануар 2013.

1940.
KOJE BUDALE U
U.B. TRAŽE DE GOLA
I ADENAUERA
 

Bilo trideset godina od potpisivanja sporazuma, u Parizu, k.č. Jelisejska Polja, između Nijemca Adenauera i Francuza De Gola. A onda, u Oslobođenju, kukaju izaglasa. Kako kod nas nema Šarla i Konrada. Kad će se kod nas pojaviti. Kako na Sarajevskom Polju ne može da se potpiše takav sporazum.
O saradnji, pomirenju, poljubljenju i oproštenju a naročito o izgradnji Vrlog Toplog Novog Sretnog Svijeta, sporazum predstavnika koji dolaze iz nekad fašističke agresorske zemlje i iz zemlje koja je imala agresiju, genocid i istrebljenje i bila Pokret Otpora.
Kako, dakle, naši Srbi, Republika Srpska, glavni zgoditak na Genicidnom Lotu, Prva Nagrada Agresije, nema Adenauera. Da ponizno dođe u Saraj Polje i potpiše.
Ako odbacimo kao normalnu sokačku vječnu tendenciju da se, on, sokak, kojim isto tako vječno teče mokraća a kad su kiše i razblaženi izmet, poistovjećuje sa Velikim Istorijskim Svijetom, što je nerealno jer u tom svijetu Istorija Ide a ovdje Istorija Stoji, teško je razumjeti takav politički autizam koji rida nad svojom Nesudbinom.
Teško je razumjeti da se sve pa i jedan sporazum iz 1963. koristi za podjarmljivanje jedne nacije, mimo svih civilizovanih kriterija. Analogija sa sporazumom De Gol – Adenauer ima jednu jedinu svrhu. Da pokaže kako su Srbi u ratu bili FAG nacija, Fašisti, Agresori i Genocidaši, i da treba da potpisuju tu činjenicu do vijeki vjekova. Na koljenima, po mogućnosti.
Kad treba da potpišu Izmirenje i da na zgarištu njihovog fašizma počne da niče sretna Vaša država. Onda se Srbe tretira kao Državu. Kad treba da žive ravnopravno u Državi, onda ih se tretira kao fašiste.
Srbi ovdje nisu mogli provoditi genocid sve i da su htjeli. Jer nisu imali Državu. A oni koji su imali Državu, htjeli su protjerati Srbe Preko Drine. Gluvi Drinski Marš.
Zato nema ni De Gola ni Adenauera Ovdje. Lijepo kaže grafit. Ovo Je Bosna.
Jer nema nade da se može izgraditi ono što je nastalo poslije tog sporazum u Evropi. Nikad te nade nije ni bilo.
Ovdje se i nada prodaje kao alatka podjarmljivanja.