уторак, 22. јануар 2013.

1937.
KRIV JE
BUBNJAR, JMS
 

Niko nije kriv za ubijanje srpskih civila. Alija crkao. Nije kriv ni Onaj Dudaković. Ni Ganić, ni Gul-Jovan. Niko nije kriv za logore sa srpskim živim inventarom. Nije kriva ni Hanka Paldum. Kriv je njen bubnjar. MMJ.
Odluka jednog običnog sudije da obustavi istragu nad dvjestapedeset mogućih krivaca za torturstva i ubijanja u nekoliko muslimanskih logora, dio je paketa u kome je davno zacrtano oslobađanje Gotovine. I prije nego što je nađen iznenađen u restoranu u Španiji. I oslobađanje Markača. I oslobađanje Haradinaja. I obustava procesa za Dobrovoljačku. I farsa sa Jurišićem u Beogradu.
Ne mogu Hrvati biti oslobođeni za zlodjela nad Srbima a Muslimani biti okrivljeni. Zajedno su išli pod tom Šahovnicom Na Drini. Zajednički cilj je bio odstraniti Srbe iz Hrvatske i BiH. Ne samo hrvatsko-muslimanski.
Dio paketa je i sveopšta Fašizacija Srba koju provode Jevtini Muslimani preko svojih jetrvskih udurženja, poluintelektualci, medijski trop i razne Prisrbice po Beogradu.
Jasno je da se oslobađanjem od moguće krivice, i nepronalaženje baš bilo koga krivog za zločine nad srpskim civilima, kao i fašizacijom ratnih i današnjih Srba, i njihove stoljećima stare muzike i pjesme, nastoji priskrbiti pravo da se Srbi istrijebe iz Bosne i Hercegovine, da se uništi Republika Srpska i da se za to, unaprijed, oslobode krivice svi. Kao i cijeli ratni soj, od Dudakovića do Ganića.
Treba se pripremiti i za drastičnije sudske, tužilačke i pravosudne situacije. Institucije Republike Srpske moraju pronaći adekvatan odgovor. To nije konferencija za štampu. Ali taj odgovor ne smije biti očekivan, onakav kakav su Age Sarajlije i Age Internacionalije predvidjele kao moguć. Zajedno sa svojim odgovorom i sankcijama.