среда, 21. новембар 2012.


 
1854.
PROMAJA U GLAVI
PITERA GALBRAJTA

 

Da je barem Oluja.
Ako je tačno da je dao intervju za neki Nedeljnik, onda je Piter Glabrajt za Haga prije nego onaj Plaćenik. Piter Galbrajt je bio Prvi Antisrpski Ambasador u Neovisnoj Hrvatskoj.
Galbrajt je lupao ko Maksim po diviziji i prije nego sam ga nazvao Konj Galbrajt. A sada je u tom intervjuu rekao da su on i Oni, valjda Američani, ko li, neka Nevladina Organizacija, STJ, dozvolili Hrvatima Oluju zato što je Ubica Ratko naredio kratko Pobiti Srebrenicu. A da nije bilo zločina u Oluji, Oni bi dozvolili da padne i Banjaluka. To ne bi bila Agresija, pravdam ih ja, to bi bio redarstveni izlet.
Da li je moguće da je ovakva budala bila ambasador Jedne Velike Sile.
A onda Konj Galbrajt začinjava. Fajnal Tač. Tuđman bi sigurno bio u Hagu suđen za Oluju. Samo da je poživio. On, Konj, bi svjedočio.
Ako su, dakle, Oni, i Galbrajt, dozvolili Oluju, u kojoj je bilo toliko zločina, pored Redarstvenog Rastjerivanja Srba, jasno je da postoji komandna odgovornost. Ja bih dao doprinos teoriji prava. Kad može Hag da se proserava u sudskim tehnologijama, mogu i drugi. Tu se radi o Dozovljivačkoj odgovornosti.
Razumijem da su Veliki Krojači, jedne večeri, uz Viski Baj Tenesi, i debele čađave Kubanke, odredili sudbinu Rakove Djece Socijalističke Federativne. Ali ne vjerujem da su Obične Budale imale pristup odlukama na terenu.
Oluja je bila dugo pripremama i bila je sastavni dio Hrvatskih Zločina u čišćenju Srba i Srpskih Budalaština u zaštiti kurčevog nacionalnog interesa. Ona nije imala nikakve veze sa Srebrenicom. Niti je Glabrajt, niti bilo ko, tada znao šta je bilo u Srebrenici. Genocid je konstruisan mnogo kasnije. A Galbrajtova ratnostrateška teorija o tome da je Mladić bio krenuo na Bihać pa da bi to bio još veći genocid, i zato je, takođe, morala nastupiti Oluja, ravna je vicu o tome kako je egipatska vojska, onomad, protiv Izraela, primijenila taktiku Kutuzova. Ukopala se u pijesak i čekala snijeg. Da krene u kontraofanzivu.
A ti Srbi u Beogradu, nisu baš potkovani kao ni Galbtrajt. Imaju li išta kvalitetnije da kažu o Oluji, Srbima i Hrvatskoj, od intervjua sa Konjom. Konjom a ne Konjem. Sirovije zvuči.