среда, 3. октобар 2012.


1796.
ES SELAMU NE ALEJKUM
Neka je mir ali ne svama.
Ima nešto iskonsko u ovom sokačkom pozdravu Bakira Sina Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujroku.
Iskonska pretvorica muslimanskog vođstva koje je, kroz cijelu istoriju na ovim prostorima, jednim dijelom i političko ali i vjersko i sokačko. Nikad, dakle, u cijeloj istoriji, potpuno političko.
Stoga je i ovaj sokački merhabluk Bakira Sina Provincijalca samo jedna slika iz Čaršijskog Bujadišta. Jedno Pretvaranje. Jedna laž. Jedan pozdrav Nasvećetirstrane. Jedan čir kompleksa od nedostatka VS i nedoraslosti Velikom Svijetu. Takav primitivizam ne bi ispoljili ni Srbi Čupavih Prsa namazanih slaninom i krupno isjeckanim bijelim lukom. Ni jedan Srbin, naričito ne Srpski Član Predsjedništva, ne bi otišao tamo i rekao Pomoz Bog Junaci.
Dabome da je Bakir Sin Provincijalac smisleno istupio tim muslimanskim pozdravom. To je, inače, bezazlen pozdrav kao i svaki i ne govori ništa protiv bilo koga.
Ali. BSP nije došao i UN u ime muslimana BiH. On u tom svojstvu ne može tamo doći. On je došao kao Član Predsjedništva BiH. Kao Predsjedavajući. Što ga još više obavezuje. Da kaže da je došao u ime i ispred svih. Čak i u ime i ispred Sejdića i Fincija.
A istupio je protiv svih. Protiv Hrišćana. Jer ovaj pozdrav izrečen od BSP u ime BiH znači, u stilizovanom prevodu, Marš Tamo Hrišćani.
BSP je poručio da je BiH Islamska Republika.
To me konačno uvjerava da je moj Politički Progam, Podijeliti Sve Što Se Može Podijeliti, potpuno realan i neophodan.
Mir Božiji. Ali Ne S Vama.
Vi se, inače, zajebavate sa Mirom. Običavate da ga žrtvujete.