петак, 6. јул 2012.


SAMOZAVARAVAJUĆA
STVARNOST
SARAJEVA

Koliko je još ostalo neiskorištenih naslova o Džeki. Dijamant prelazi u Santos. Ronaldinjo ustupa svoje mjesto Džeki. Adriani Limi spale gaćice kad je vidjela Džekinu sliku. Džekina tetka pišala na čučavcu. I o Saneli. Sanela u dvanaest rundi sa Kličkom. U Holivudu saobraćajni kolaps, svi hrle na Sanellaparty. Džeger piše pjesmu posvećenu Saneli. Sanela je ona Sanela Dženkins koja se slika na krevetu sa štiklama. Pradjed Toman bi rekao Jel ti na strožak dođe u štiklama, izbaci je napolje, ne zato što je kurva nego što će ti poderati strožak pa će ti soba biti puna slame. I o Anđoli. Anđelina na Kozjoj ćupriji. Anđelina možda na SFF.
U slične naslove upetljao se posljednjih nedjelja i dana, i Tihić. On je diktator. On je sve učinio da diskriminiše Hrvate. On nas izbacuje. Šutira u guzicu preko praga. Ovo je neustavno. Samo novi izbori.
Nu. Tu smo.
Kad je dogorjelo SDM, Sokolu Do Muda, posegnuo bi za demokratijom.
A kada su dvadeset godina nedemokratisali Srbe i Srpsku, niko nije pominjao demokratiju. Gdje ti je bila demokratija one noći u Skupštini Titine SRBiH.
Nijedan od tih naslova koje produkuje samozavaravajuće Sarajevo, neće spasiti BiH. Niti Federaciju. Dvadeset godina je potrošeno uludo. A, ako se vraća Farsa, ne vraćaju se decenije. Otišle u Nepovrat. Donijele haos pred vlastita vrata, u Federaciju. Zato Zlatagan i može da radi šta hoće. Tako bi, on ili neki drugi Zlatagan, radio u cijeloj BiH. Samo da su prošle reforme i da je Srpska pala pred najezdom Paddyfalangs.
Moj Sulejmane. Potrebno je zasukati rukave i urediti Federaciju kao dvije države pa da se sa trećom, ko ljudi dogovore, kako dalje u toj Državnoj Zajednici.
Mada bih ja prvo pitao Da li uopšte dalje zajedno.
Pitanje Nadnacionalne Torture ne rješava se izborima.
Tihić, u stvari, ne može da se riješi Sarajevske Kratkoročnosti. SDP sada stoji loše u javnosti. Daj da da munem izbore. Kao i ona teza Dok ne isporuče Karadžića i Mladića, treba im uzeti i policiju i sve druge nadležnosti.
Kratko nikad nije bilo slatko.
Rekla bi Sanela Tomanu.