четвртак, 26. јул 2012.


1727.
BORBA AMERIKE
ZA PROPAST EVROPE

Nevjerovatna je propagandna mašinerija u svijetu pokrenuta kako bi se sakrila ekonomska propast Esadea i činjenica da je glavni generator svih kriza od 45. naovamo, SAD i Liberalni Zapad.
Čak i jedan Srbin, dr Branko Milanović, glavni analitičar Svjetske banke, ne može da proviri iz te totalitarne mješalice jednog mišljenja pa važno, u intervjuu Globusu, tvrdi da su se SAD bolje oduprle globalizaciji od Evrope. Kao da je globalizacija došla iz Zanzibara.
U Sjedinjenim Državama stagnacija je opšta. To je, u sistemu gdje je rast uzrok i cilj svega, ravno propasti.
Totem Rasta i Kult Potrošnje američki nobelovci neprestano nastoje da nametnu i drugima, Evropi, prije svega.
To nije slučajno i iz neznanja. Rast u Neoliberalizmu je nastavak moći Gospode Jedan Posto i slabljenje Gospođe Države. GJP dobro znaju da Jaka Država znači njihovo slabljenje i jačanje socijalnih davanja i zbrinjavanja širokih slojeva.
Jedna američka ekonomistica, čitao sam nedavno ali ne mogu se sjetiti detalja, najbolje opisuje Apsurd Stalnog Rasta. Imam sina koji ima osamnaest godina. Zadnje tri godine rastao je 12, 16 pa 14 cantimetara. Sada je njegov rast stao. Draga Saveta, dajte mi kredibilan protokol po kome ću potaći održiv rast moga sina.
Da je, kojim slučajem, u pitanju živo biće, Sin Kapitalizma i Zapada bi sada bio visok 29 kilometara, imao bi 65 godina i bio težak kilu i dvjesta..
Američki rast BDP ove godine neće biti tri posto kako su srali Nobelovci i drugi, lansirajući hit o tome kako se SAD oporavljaju a u Evropi gori Recesija sa duplim dnom. Rast Bidipija za pola godine je 1,5%. A prošle godine je bio 1,7%. Moj pradjed Toman bi rekao Rastu u bunar, jebo im ti mater.
Pomenuti dr Milanović kaže da je nezaposlenost u Americi bolja nego u Evropi. Priznaje da je u Evropi, ipak, ugodnije živjeti. No, ne analizira 35 miliona besplatnih obroka i čitave Entitete Beskućnika kojima je uskraćeno pravo da se, makar, kandiduju za Prijesednika Amerike. Ne analizira da je 5% stanovništa SAD u zatvorima.
A nema ni potrebe jer postoje drugi instrumenti. Mudis, američka Erekting Agencija, Agencija za Erekcije kredibilnosti banaka i država, snižava kreditni rejting Njemačke. Koji je bio AAA. I sada je AAA, samo sa naljepnicom Nestabilan.
Dok Gori Baba a Bijela Kuća se češlja, oni se bave rejtingom granita kakav je Das Dojčland. I prognozama tipa Dolar neće slabiti jer će padati Euro. Kakva jevtina omotnica. Ako je bitan rast onda dolar mora iznutra jačati a ne u relaciji sa Eurom. U čemu je dobit ako pada Euro a dolar stagnira. Panaravno, u propasti Evrope.
Dva glavna cilja Američke Ekonomske Politike su propast Eurozone i Poplava Ljudskih Prava u Kini. To bi omogućilo Održiv Rast u narednih trideset godina. U tom vrtlogu ratova i recesija, dolar bi se najbolje snašao a Rusija bi posrnula. Svijet bi opet bio naš.
Nisam Nobelovac iz ekonomije. Kada se to učilo, igrao sam klikera iza škole. Ali znam da će stvari ići posve drukčije. Zaigraće Mečka Ljudskih Prava i u Americi. Ali iz posve drugačijih razloga. Ovaj vijek će preokrenuti Američki Svijet. Kao i vijek u kome je nastalo hrišćanstvo.