уторак, 12. јун 2012.


UTICAJ ZEČIJIH JEBALIŠTA
NA REZULTATE IZBORA

Picini Dimovi iz opozicije, Picini Dimovi iz Građanskog Buđenja, Picini Dimovi iz Medijuma, Picini Dimovi od Analitičara/ki i Pičkini Dimovi iz Međunarodne Zajednice, gledaju u Picin Park Koozebosunce.
Tolike decenije živim u Banjaluci i mogu posvjedočiti da ta Njiva, koja je ostala Neizgrađeno Zemljište samo zato što je iznenada propao komunizam i došao rat, ne zaslužuje poetski naziv Picin Park. Više je seksa bilo na raskrsnici kod hotela Bosna nego na tom travnjaku kojim je uvijek išla neka dijagonala puteljaka ka onim budibogsnama uličicama ispod Tranzita. Da. I tri kera su, povremeno, imala jutarnja zapišavanja.
Ako je to Picin Park, onda je put ka Slatini, u Rejonu Pivare, Piciland. A parking Drvne Industrije Vrbas Picsvemir.
Sagu o Picinom Parku isforsirao je Čavić i Etno grupa Politics Bolesnics.
U nedostatku bilo kakvog programčića koji bi se mogao nazvati političkim, opozicionim, alternativnim, nezavisnim, bilo čim, oni su od tog Pišališta načinili Front borbe protiv Kriminala, pa kad su vidjeli da je godinama unazad sve prošlo kroz gradsku skupštinu onda su se uhvatili Ekologije. Pa Pičkine Poetike. O Picinom Parku pišu, obilno, i sarajevski mediji. A čega se oni dohvate, to je opoziciono u PLM.
Zbog svega toga nisam htio da pominjem PP. Glupo je da se raspravlja i piše o nečemu što je, svuda u svijetu,  najnormalnija stvar. Nigdje, ni u jednoj metropoli u Evropi, nema Njive u centru grada. Kapital će platiti koliko zineš jer se sve mora izgraditi, čak i vazduh. Drugo, na tom poslu će raditi, godinama, nekoliko hiljada radnika a onda će, kada se izgradi, tu posao imati nekoliko hiljada žitelja Banjaluke.
Protestovati protiv toga jednako je inteligentno kao i onanisati u podvodnom kavezu sa bijelim ajkulama.
Ali kada su rekli da će Picin Park uticati na izbore, morao sam da im kažem da pojma nemaju. I da su to organizovali upravo zato da bi sami sebi predočili šarenu lažu o uticaju na izbore. Fridrihebertičarka Tanja Topić lansirala je tu tezu. Genijalno. Slažeš da je Kriminal. Slažeš da je Ekologija. Slažeš da se Građani bude. I onda lažeš sam sebi da će to Uticati. Oće K.
Vlast u Banjaluci je za četiri godine asfaltirala 700 kilometara puteva po opštini. Čak i do mog ljubimca, Vepra Gileta, u Bočcu, vodi asfalt. Ljudima koji žive oko tih asfalta živo i mrtvo se jebe za neku njivu u centru.
A onima u centru. Takođe. Jedan dio gradskog življa je tradicionalno mrtavladan na izbore. Da li će ih Njiva povećati za dvije, tri stotine, smiješno je na ovakvom biračkom tijelu. Ako SNSD dobije manje glasova u BL nego prije četiri godine to će biti samo zbog toga što vlast, odnosno SNSD, nema protivnika. Nema borbe. Politička borba donosi atmosferu koja izvlči birače. I jedne i druge.
Ali, svejedno, na izbore utiče milion faktora pa je potpuno suludo izdvajati jedan.
Na izbore u Banjaluci će Picin Park uticati koliko i Dragan Čavić.
To je taj nivo.