понедељак, 14. мај 2012.

ZA BiH ĆU ŽRTVOVATI SDA

Daleko je dogurao nasljednik Alije Izetbegovića. Silajdžić onomad srušio Aprilski Paket a on, Sule J Man, ruši Aprilski Budžet. Otac Na Bosanskom Putu, Alija Izetbegović, za BiH žrtvovao Mir a on, Tihić, za BiH će žrtvovati Esdea.
Budžet i Država su važnije stvari od toga da li će Esdea biti u vlasti. Rekao je Sule J Man. Kao da nije vidio kako je prošao Ivanić i Pedepe kada je za rekao da je Država važnija od Koalicije sa Esenesdea.
Šamac je, inače, i prije rata, bio rasadnik talentovanih teoretičara koji su budžet povezivali sa državom. Ako raste Budžet, raste i Država. Ako je budžet velik, i uspravan, država je Naša. Ako nije velik, zalud je i uspravan, Država će naći drugoga.
Sule J Man je imao još raznih teorija. Kao Kardelj. Mi ne možemo dopustiti da se članovi Predsjedništva biraju asimetrično. Ko su u rečenici Mi. Zatim. Srebrenicu treba istrgnuti iz Republike Srpske.
Znam da su u pitanju dva različita aktera, ali, ne mogu se oteti utisku da se Sule J Man počeo ponašati kao Želja K Omšić. Obojica pod kopitom Zlatagana. Koji nit romori niti rže već samo po tri reketa suče u daljinu a po dva u visinu. Obojica bi se oteli a da im ne izađe.
Sule J Man utuvio sebi da mora početi da srbuje kako bi nešto postigao na lokalnim izborima i tako pojačao osnivački ulog kod Platforme. On zna da ga Zlatagan neće izbaciti jer je cijena ogromna. Morao bi uvažiti Hrvate kao Naciju što je mnogo skuplje nego uvažiti Lijanovića i Jurišića. Zato, Sule, i srbuje.
Ali dobro što srbuje. Već i laže. Kao i njegov predak Alija Izetbegović.
U Banjaluci nije dogovoren ovako mizeran Budžet Naše Države. Reče.
Tako je i Alija Lisabon. Reko pa poreko. Popišmanio se.
Tako Bošnjački Politički Krug neprestano igra istu timsku igru. Jedni mede i glade a drugi ruše i zatežu. Kupuju vrijeme. Od Srebrenice prave Srpsku Kosovsku Bitku. Uljuljkuju narod. I čekaju Unitarnizaciju Naše Države.
Ali. Čekati Unitarizaciju, sada kad je prošlo vrijeme Visokih Predstavnika i Bonskih Ovlaštenja, isto je kao i čekati da nađu Čiča Dražu pa otići u Četnike.
Vrijeme više ne radi za unitarizaciju. Radi za Republiku Srpsku. A Tihić i slični, u Saraju, rade za raspad.
Pardon, Raspad se piše velikim slovom.