уторак, 15. мај 2012.

KAD TE TURSKA VABI
Ružu vjetrova začepi rostfrajnim tubusom sa torband glavom. I, za svaki slučaj, metni je uzazid.
Bošnjački ambasador Turske u Sarajevu i Srebrenici, Ahmet Jildiz, izjavio je da je Nato najbolja brana protiv secesije. Pa što ne primiste Jugoslaviju u Nato, JVO. Jebala Vas Ona. Kako si sad našao da nam otkrivaš toplu vodu.
Bošnjački Politički Krug, za ovu kratku istoriju Bošnjaštva, objasnio je sve aspekte istorije, sadašnjosti i namjera u pogledu Bosne i Hercegovine kao Bosne. Jedino je ostala neobjašnjiva patološka želja da se u cjelovitoj, centrovitoj i unitarnoj BiH živi sa svojim agresorima i istrebljivačima.
Sada se toj patologiji pridružuje i Jildiz. I njega Svrbe Srbi. A češe se tamo gdje je Secesija. Da se ti genocidni, agresorski i fašistički Srbi ne bi, nedajbože, otcijepili. Ko Slovenci.
Na toj težnji su se, slučajno dabome, našli Turska i Sarajevo.
Ali, Turska vidi još jedan ćar. Ulaskom u Nato, BiH postaje interesna sfera Turske. Njen zabran. Kolonija. Ispostava. Odskočna daska za Otomansku stabilnost u Zukorliji, Albaniji. Gdjegod ima Bošnjaka.
Bošnjački politički krug, pak, misli da je, bez ulaska u Nato, najizglednija varijanta da Republika Srpska jednog dana ode po novine i više se ne vrati u BiH. Oni to zovu Secesijom. Ja to vidim kao Raspad. Raspad kao Naravska Stvar. Jer, sve što se u BiH događa, osim konstruktivnog pristupa Republike Srpske, ona se žrtvovala i za Savjet ministara, i za budžet, i za vojnu imovinu, i za SF, događa se kao humanitarna pomoć Raspadu. Sa ulaskom u Nato, misle, najizglednija je stvar da se Srbi i Hrvati podave u Bosni kao punoglavci u plićaku.
Ako je samo zbog Secesije, ja ne bih u taj Nato. Mislio sam da će Nato donijeti prosperitet, strana ulaganja, demokratiju, da ćemo i mi biti važni za nebesku demokratiju pa će nas pripasti čast da nekog noću bombardujemo iz vazduha, da ih sravnimo sa zemljom, mamicu im jebem nedemokratsku i neljudskopravnu. Tako stalno govore. Čak i Jildiz Se o tome. Kaže, Dokazano je da dolaze strana ulaganja, kao u Albaniji. E, ako je Albanija reper.
Republika Srpska se mora držati prava na referendum o ulasku u Nato. Jer, ako Jildiz govori o Nato Paktu, to nije ulazak u Nato nego ulazak u Tursku.
Pri tome Republika Srpska ne treba da baš mnogo gleda u Srbiju. Srbija i može da uđe u Nato. Jer nije u BiH. Republika Srpska može da uđe u Nato. Ali ako nije u BiH. BiH može da uđe u Nato na asimetričan način. Bez Republike Srpske. A Manjaču možemo da iznajmljujemo tom Nato paktu. U sezoni.