петак, 18. мај 2012.

PRESUĆEMO VODU
U DRUGI LONAC
I TAKO PROMIJENITI
NJENU POVRŠINU

Moj Incko. Veliš, Dodik će promijeniti retoriku.
I Ti se razumiješ u Retoriku ko MUKK. Mara.
Međunarodna zajednica se u BiH pokazala površnijom od Komunizma Druga Tita. Komunizam je barem imao sintagme i parole, Bratstvo i Jedinstvo, Socijalističko Samoupravljanje, Narodi i Narodnosti. Međunarodna Zajednica ima samo providnu površinu pogrešnih dijagnoza. Kao što je zabrana govora mržnje u medijima.
Sjeća li se neko te faze stabilizacije demokratije u BiH.
Zabranićemo da se u medijima piše i govori ustaša, četnik i balija. I sve ćemo riješiti. Kame će postati lizala, kazani će postati džakuzi, ubijanje civila će postati seoski turizam.
Ali iz te zabrane govora mržnje, koju su nadgledali i provodili samoregulisani regulatori, izrodio se najveći medijski monstrum Jugoistočne Evrope, Srednje Evrope i Evrope uopšte. Bakir 60.
Sada je Incko potegao do Ist Rivera da bi ustvrdio kako je osnovni problem kod Dejtonskog Čeda Retorika Protiv Države. Dodikova Retorika.
Prvo, Moj Incko, politički stavovi stranke koja ima 153.000 članova i više od 330.000 birača nisu retorika.
Drugo, Dodik ne govori samo u svoje ime. Govori u ime gorepomenutih a vrlo često i u ime cijelog srpskog življa Ovdje.
Treće, ako Dodik više ne iskaže ni jedan politički stav, misli li neko da će birači i građani Republike Srpske promijeniti svoje mišljenje i poimanje.
Četvrto, od početka Srbi i Republika Srpska ne vole BiH. Ne samo zato što su primorani da Republiku Srpsku drže u njoj.
Peto, da li je Retorika dovela do odlaska Srba iz sarajevskog Sarajeva nakon Dejtona.
Šesto, da li se iko pita da li je korijen takvog srpskog stava, pa i Dodikovih stavova, u unitarističkom, podjarmljivačkom i pokorilačkom ponašanju Sarajeva i Bošnjačkog Političkog Vođstva.
Čak i da noćas u Republici Srpskoj svi postanu gluvonijemi, da li bi se stvarnost Mržnje, Nadvladanja, Majorizacije, Pokore, Unitarizma, promijenila.
Između Stvarnosti i Države, ja bih, ipak, više pažnje posvetio Stvarnosti.