четвртак, 3. новембар 2011.

ZA PLATFORMU SPREMNI
Dva skorašnja presUdna događaja Učvrstila sU PlatformU. Sada je ta Koalicija ne samo koferska, ne samo kobasičarska, ne samo vehabijska već i Ustaška i kongresna.
Održan je Vanredni Kongres Esdepea za LagUmdžijU jednoglasno.
Izabran je novi predsjednik mostarske podrUžnice mladeži Haespea.
Vanrendi kongres Esdepea bio je skrpljen kao što je skrpljena i mUltietničnost te ratne mUslimanske stranke, U kojoj sU najveći mUslimani Željko Komšić i Svetozar PUdarić, kao što je bila skrpljena i govornica, oblijepljena selotejpom i izgUžvanom zastavom, Bosanska Partija Za 21. Vijek, SUnce Ti Jebem, za kojom je ZlUtko sam sebe jednoglasno reizabrao. Jer sU njegovi favoriti Želja, Neka i Neki GrgUr, jednoglasno odbili koferatUre.
Novo rUkovodstvo JJ za okrUg Mostar, rUkovodstvo JUrišić JUgend, pripalo je izvjesnom DariU KnezovićU, sa kikboksfejs, intelignetne fUl izvedbe sa polUzinUtom Usnom šUpljinom. U svrhU šire podrške Jurišić Jugend Leader fotografisao se sa Mladom Ustaškinjom koja, sa plavim pletenicama više liči na MladU PartizankU nego na krvoločnicU, sa Starim Ustašom koji je dUgi kožni kapUt naslijedio od Ozne i sa Čelnikom Pravaša čija bUcmatost ne priliči ispijenim i isUšenim Ustašoidnim facama. Kakva vremena, Ustaše se debljaju ko krmače.
To je, dakle, ta mUltietničnost ZlUtka LagUmdžije i njegovog Esdepea. Za PlatformU Spremni.
Očekivao sam na Vanrednom KongresU da će se nešto reći o novim idejama i ozračjima U Socijaldemokratskoj Državnoj Partiji, o novim ljUdima i mladeži U sklopU Platforme.
Umjesto toga, stalno iz Sarajeva čUjemo da smo svi mi, ostali, fašisti. Sarajevski mUdiji ništa ne prozboriše o Ustaškomladeškom kamenčićU U mozaikU Platforme. Valjda će kada Mostarska Ustaška Mladež organizuje trodnevni izlet na DrinU, njihovo Sveto Željeno Mjesto. A ni ZemUn nije daleko.